Nohutlu Mercimek Çorbası

Autor receptu: nazarboncuk

Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je ďalšia inšpirácia z tureckej kuchyne: polievka z červenej šošovice, bulguru a cíceru. Vďačná jesenná kombinácia.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme do sklovita. Pridáme lyžicu paprikovej pasty alebo paradajkového pretlaku. Za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  2. Bulgur a šošovicu opláchneme vodou a pridáme do cibuľového základu. Zamiešame, zaprášime múkou a zalejeme vodou (vývarom). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým šošovica a bulgur nie sú uvarené.
  3. Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme nie úplne dohladka. Vrátime na oheň a pridáme predvarený cícer. Ochutíme soľou, chilli korením a citrónovou šťavou. Povaríme ešte 5 - 8 minút. Na záver do polievky primiešame sušenú mätu.
  4. Ak chceme polievku ešte sýtejšiu, mätu speníme na pár sekúnd v rozpustenom masle a vlejeme do polievky. Podávame s chlebom a kúskami citróna. pozn. pohár = 200 ml