Nivové kolieska s cuketou a medvedím cesnakom

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
Nivové kolieska s cuketou a medvedím cesnakom
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
50 minút
príprava
15-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
250 g
25 g na posypanie
1 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Múku, topený syr a nahrubo nastrúhanú Heru vypracujeme na vláčne cesto. Cesto rozdelíme na polovice. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4 až 5 cm. Kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie

  2. 2

    Dnom menšieho pohárika (namáčaným v hladkej múke) zatlačíme do stredu každého kolieska, aby sa urobila plôška na náplň. Jemne nastrúhanú nivu zmiešame s cuketou, ochutíme soľou a korením a rozdelíme do priehlbiniek koliesok.

  3. 3

    Ozdobíme polovicou alebo štvrtinou vlašského orecha a upečieme. Okraje koliesok musia byť ružovkasté.

Diskusia k receptu

nika72
takéto môžem...a k tomu pohár dobrého vínka ....uložené
motozuzika
v surovinách nie je Niva... vyhľadávač nenájde a je to škoda :-) idem vyskúšať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia