Nivové kolieska s cuketou a medvedím cesnakom
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 26. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15-120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku, topený syr a nahrubo nastrúhanú Heru vypracujeme na vláčne cesto. Cesto rozdelíme na polovice. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4 až 5 cm. Kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie
- 2
Dnom menšieho pohárika (namáčaným v hladkej múke) zatlačíme do stredu každého kolieska, aby sa urobila plôška na náplň. Jemne nastrúhanú nivu zmiešame s cuketou, ochutíme soľou a korením a rozdelíme do priehlbiniek koliesok.
- 3
Ozdobíme polovicou alebo štvrtinou vlašského orecha a upečieme. Okraje koliesok musia byť ružovkasté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu