Nivové kolieska s cuketou a medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
15-120 minút tepelná úprava |
Postup- Múku, topený syr a nahrubo nastrúhanú Heru vypracujeme na vláčne cesto. Cesto rozdelíme na polovice. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4 až 5 cm. Kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie
- Dnom menšieho pohárika (namáčaným v hladkej múke) zatlačíme do stredu každého kolieska, aby sa urobila plôška na náplň. Jemne nastrúhanú nivu zmiešame s cuketou, ochutíme soľou a korením a rozdelíme do priehlbiniek koliesok.
- Ozdobíme polovicou alebo štvrtinou vlašského orecha a upečieme. Okraje koliesok musia byť ružovkasté.
|