Nivové kolieska s cuketou a medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
15-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku, topený syr a nahrubo nastrúhanú Heru vypracujeme na vláčne cesto. Cesto rozdelíme na polovice. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4 až 5 cm. Kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie
  2. Dnom menšieho pohárika (namáčaným v hladkej múke) zatlačíme do stredu každého kolieska, aby sa urobila plôška na náplň. Jemne nastrúhanú nivu zmiešame s cuketou, ochutíme soľou a korením a rozdelíme do priehlbiniek koliesok.
  3. Ozdobíme polovicou alebo štvrtinou vlašského orecha a upečieme. Okraje koliesok musia byť ružovkasté.