Nivová nátierka s tajnou prísadou fotorecept

lyali - fotkalyali, 8. februára 2011
Nivová nátierka s tajnou prísadou (fotorecept)
Foto: lyali

Tento recept mám od milovníka nivy, manželovho príbuzného, Igora. A schválne, skúste si vopred tipnúť tú tajnú prísadu. Ja som sa s ňou predtým Zobraziť celý popisTento recept mám od milovníka nivy, manželovho príbuzného, Igora. A schválne, skúste si vopred tipnúť tú tajnú prísadu. Ja som sa s ňou predtým v nátierkových receptoch veru nestretla...

15 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g, typu eidam alebo tehla
30 g
100 ml
1 ČL
podľa potreby Tatra Grand




Postup

  1. 1

    Oba druhy syrov a cibuľu postrúhame na hrubých očkách strúhadla. Zmiešame spolu s tatarskou omáčkou a horčicou. Soľ v prípade tejto nátierky nepoužívam.

    Nivová nátierka s tajnou prísadou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A podľa potreby rozriedime zahusteným nesladeným mliekom (ja som na uvedené množstvo nátierky minula asi 1/4 z tejto 310g konzervy). A tajná prísada je odtajnená :-)

    Nivová nátierka s tajnou prísadou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a aby ste si túto kombináciu chutí vedeli predstaviť, smelo do toho :-) Dobrú chuť!

  4. 4

    pozn. U Igora sa táto nátierka je doslova lyžičkou :-) Mne osobne i toto nesladené mlieko chutí "nasládlo", ale spolu s ostatnými surovinami získame neočakávanú chuťovú zmesicu :-) Nátierka je ešte lepšia "odstáta". Ozaj, a aký bol Váš tip na tajnú prísadu? Už ste sa s ňou stretli v nátierkach?

Diskusia k receptu

ursula4
Tak toto počujem prvý krát ale môže to byť fajn,to mlieko určite stlmí slanosť nivy
kimlo
Ja by som tipoval za tú tajnú prísadu nivu... :-)
babidka
a ja caj:-) Nieeee, vazne som bola zvedava :-) Ale verim , ze je to dobre , nivovu pomazanku mame vsetci radi takze inovacia urcite bude ....
zdezda
hm, to som nečakala, ja dávam kyslú smotanu :-)
cica2
vyzerá lákavo a mňa tiež ani nenapadlo že tá tajná prísada by mohla byť "Tatra Grand" :))...krásne aj naaranžované!
koribori
vyskusame ..uvidime...vsetky pouzite prisady mam rad, ale zatial som nemiesal syr so sladenym mliekom.../ uz len redbull pridat a zarucene schudnete 10 kil za tyzden/...trochu sarkazmu ..:-)
hubarka35
ale to je zahustene nesladene mlieko a nie sladene...určite je vynikajuca natierka z toho-nivu máme radi...
lyali
Vaše komentáre naozaj potešili! @koribori , isto si vesela kopa :-) ale ako poznamenala @hubarka35 , Tatra Grand je nesladené. Ja som pôvodne chcela robiť zo sladeného karamelovo-maslový krém do zákuska, no v obchode som si nevšimla, že kupujem vlastne nesladené. Z toho by sa mi asi karamel neurobil ani po viac ako 2hodinách varenia konzervy :-D A tak Tatra Grand dlho odpočíval na polici, až sa šťastlivo dostal do nivovej nátierky :-)
mariaklara
Koribori, tým sladkým by to určite nebolo dobré. Ja kupujem nesladené v Lídl-i, v tetrapackovom obale, myslím, že 7 % a asi 370 ml ( pepierovom ), cena je tam dobrá, Lyali, mohla by som použiť aj to? Nivu mám veľmi rada, rct som si uložila.
mariaklara
Myslím, že už by som mala prestať a ísť do hajan, lebo robím preklepy. S tým sladkým.... ( papierovom ). Prepáč.
lyali
@mariaklara , ako vidim, aj Ty si nočný tvor ako ja :-) Ja som túto nátierku robila zatiaľ len z Tatra Grand (Tebou spomínaný výrobok z Lídl-u nepoznám, ale možno spoznám :-) ). Fantázii určite treba nechať rozprestrieť krídla (tým dupľom v kuchyni :-) ).
marien22
no dneska som skusala, a ze mnami mnami, ale som rozmyslala cim vylepsit, a moze s tam makka salama tiez nastruhat :)) ale inak super :)
lyali
@marien22 , rozhodne stále je čo vylepšovať a hlavne podľa svojej chuti :-) Ja som v tomto prípade stavila na bezmäsitú nátierku :-) ps: a som rada, že chutilo (či už so salámou alebo bez). Ďakujem za spätnú väzbu :-)
zuzliak
mnaaaaaam, dala by som si; ani hrianky by mi k tomu nevadili :) ja by som ju uz nicim nevylepsovala, lebo Niva ma svoju typicku chut. Mozno by sa olatilo spravit zasa sunkovu s pridanim trosky Nivy- to by uz bolo o inom a trocha chrenu- ej dievky, inspirovali ste ma :)
maska10
Vyskusane,ja som dala namiesto cibule cesnak,je to mnamka.Dakujem