Niečo ako rizoto - recept z parovaru
Autor receptu: veronika1984
Pred 2 rokmi som od sestry dostala parovar a netušila som načo ho použiť. To bol asi dôvod, prečo skončil odložený v skrini. Asi pred týždňom som ho vytiahla, lebo som sa dočítala, že sa v ňom dá šikovne pripraviť ryža (som antitalent na robenie ryže) a tak som to skúsila ... a dopadlo to skvele a už mám za sebou aj domácu knedľu a dnes som robila toto rizoto. Recept je určený hlavne na inšpiráciu a dúfam, že začnú pribúdať
nové zaujímavé recepty pre parovar.
2 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na masle.
- Ryžu prepláchneme vodou, vložíme do misy parovaru určenej na varenie ryže, pridáme mrazenú zeleninu (ja som dala kukuricu a hrášok, ktoré som tiež prepláchla vodou, aby sa zrnká oddelili) a zalejeme vývarom. Ryža sa podľa návodu varí v pomere 200 g ryže a 300 ml vody, preto som pridala viac vývaru, aby to bolo "rizotovejšie" :)
- Pridáme opečené kuracie prsia.
- Zapneme parovar a paríme v režime "ryža" (dĺžka parenia 42 minút). Občas premiešame. Pozor na paru!
- Hotovo :) Dobrú chuť!