Nezvyčajný špenátový koláč

Autor receptu: tekvica

Trochu som experimentovala s korením a výsledok je prekvapujúco dobrý. Tak sa s Vami podelím.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na veľkosť 2 plechov. Rozmrazíme špenát, vodu necháme. Na panvici nasucho pražíme sezam. Oddelíme žĺtko od bielka.
  2. Zmiešame špenát, tvaroh, bielko z vajíčka, pridáme soľ, škoricu, citrónovú kôru a nakoniec ovsené vločky. Necháme chvíľku stáť, aby vločky popili tekutinu, prípadne ešte zahustíme.
  3. Na plech dáme polovicu cesta tak, aby sme ho mohli druhou časťou zakryť. Na polovicu cesta roztrieme špenátovú zmes, prikryjeme druhou polovicou. Vznikne nám jeden veľký piroh. Mne sa konečne podarilo ho rozmriežkovať. Vrch potrieme žĺtkom a upečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 30 min., podľa rúry. Po miernom ochladení pokrájame. Je fajný teplý aj studený. Dobrú chuť