(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom fotorecept

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 7. februára 2013
(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept)
Foto: zuzikrish

Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

6-8 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame.

    (Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zoberieme si ďalšiu misku a v nej postrúhame jablká tak, aby vzniklo pyré.

    (Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mletý zázvor.

    (Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomiešame. Teraz sa dostaneme k tomu, prečo je to práve (ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom. Totiž, v tejto fáze to môžeme rozdeliť do pohárov a podávať za studena alebo to môžeme dať na plech a zapiecť.

    (Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak sme zvolili druhú alternatívu, pečieme pri 200°C približne 10 minút.

    (Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom pyré rozdelíme do pohárov alebo misiek. Po čiastočnom vychladnutí podávame. Výhoda zapečenia je v tom, že pyré je príjemne teplé a zahreje to v hrdle. Dobrú chuť!

    (Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

medovnicek
zázvor je veľmi zdravý a spolu s jabĺčkami môže byť veľmi chutný
iva63
vyskúšam tvoj receptík, páči sa mi-:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia