(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept)
Autor receptu: zuzikrish
Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame.
- Zoberieme si ďalšiu misku a v nej postrúhame jablká tak, aby vzniklo pyré.
- Pridáme mletý zázvor.
- Pomiešame. Teraz sa dostaneme k tomu, prečo je to práve (ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom. Totiž, v tejto fáze to môžeme rozdeliť do pohárov a podávať za studena alebo to môžeme dať na plech a zapiecť.
- Ak sme zvolili druhú alternatívu, pečieme pri 200°C približne 10 minút.
- Potom pyré rozdelíme do pohárov alebo misiek. Po čiastočnom vychladnutí podávame. Výhoda zapečenia je v tom, že pyré je príjemne teplé a zahreje to v hrdle.
Dobrú chuť!