(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom (fotorecept)

Autor receptu: zuzikrish

Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame.
  2. Zoberieme si ďalšiu misku a v nej postrúhame jablká tak, aby vzniklo pyré.
  3. Pridáme mletý zázvor.
  4. Pomiešame. Teraz sa dostaneme k tomu, prečo je to práve (ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom. Totiž, v tejto fáze to môžeme rozdeliť do pohárov a podávať za studena alebo to môžeme dať na plech a zapiecť.
  5. Ak sme zvolili druhú alternatívu, pečieme pri 200°C približne 10 minút.
  6. Potom pyré rozdelíme do pohárov alebo misiek. Po čiastočnom vychladnutí podávame. Výhoda zapečenia je v tom, že pyré je príjemne teplé a zahreje to v hrdle. Dobrú chuť!