Nevarene nepečene

janka5 - fotkajanka5, 29. apríla 2013
Nevarene nepečene
Foto: janka5

Suroviny

250 g (alebo Palmarin)
1
1,5 PL
20 dkg
1 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kupeli rozpustime palmarín. Pridame pr.cukor, BB-puding,kakao. Dobre premiešame. Odstavíme z kupeľa a pridame rozšľahane vajíčko. Ešte premiešame.

  2. 2

    Formu na srnčí chrbát vystelieme celofanom. Na dno dáme vrstvu kakaovej hmoty,nasleduje vrstva piškot. Postup opakujeme a ukončíme kakaovou hmotou. Dáme stuhnúť do chladničky do druhého dňa.

  3. 3

    Na druhý deň srnčí chrbát vyklopíme a porežeme na tenké plátky.

Diskusia k receptu

ancicka
V starších receptoch sa to volá "Ladové rezy",ide tam stužený tuk a 3 vajcia.Podľa novších receptov sú to "Mačacie oči",a vždy to je ten istý koláč.
Ja som teraz na Veľkú noc robila s Palmarínom ,no bolo to cesto trochu primäkké.Ked som to robila so stuženým tukon tak to bolo dobré tuhé.Ked sa pokrája a postojí pár dní,tak obschne a potom je ako sušienka.
izabella929
každý ho volá inak a stále je to ten istý zákusok, ktorý je chuťovo veľmi lahodný.-)
kikikako
Mne sa láme keď ho na druhý deň krájam. Neviem prečo...
haji
@kikikako
Podle receptu je použitý tuk /Smetol, Palmarin/ - tuk ztužený. Vychladený chrbát se láme. Dobré nechat chvíli oteplat, nakrájet na rezy teplým nožem, při skládání k sobě opatrně proložit igelitem, aby se zpět nezcuklo. Pak už jen vždy odebrat potřebné množství porcí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia