Foto: orchidea
Dnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná. Recept som dostala od mojej tety, ktorá Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná. Recept som dostala od mojej tety, ktorá tento, nazvem ho nepečený zákusok veľmi často robila hlavne kvôli mojim návštevám u nej. Je to veľmi jednuduchý recept a zvládne ho každý. Konečne po dlhom čase som tento recept znovu robila, a odfotila.
Postup
-
1
Pripravíme si formu - vystelieme ju celú potravinovou fóliou alebo môžeme aj navlhčeným celofánovým papierom.
- 2
Do misky dáme palmarín (je najvhodnejší z tukov na tento recept) a rozpúšťame ho nad parou (položiť misku na hrniec s vodou ktorú dáme variť). Keď sa tuk rozpustí, prisypeme BB puding (ten puding nevaríme ale ozaj len prisypeme prášok), práškový cukor, kakao, pridáme celé vajíčko a dobre zamiešame. Vytvorí sa nám hmota, ktorá bude vyzerať tak trochu ako zrazená. To napravíme pridaním malého množstva mlieka, prilievať len po troche a dobre miešať. Vtedy už misa nemusí byť nad parou. To mlieko ozaj opatrne len na vyhľadenie hmoty nie na zriedenie!
- 3
Keď je hmota už pekná hladká, tak ju lyžicou dávame do pripravenej formy - jedna vrstva na spodok, poukladať piškóty (okrúhle alebo dlhé, to je jedno), znova vrstva pudingovej hmoty, piškóty.... pokračovať až kým všetko neminieme, vrchná vrstva musí byť pudingová hmota.
- 4
Takto naplnenú formu vložíme do chladničky, najlepšie na pár hodín kým to neztuhne a potom už len vyklopiť, stiahnuť papier alebo fóliu a krájať. Piškóty vytvoria na reze pekné fliačky ako na chrbte srnky, možno aj preto tento rýchly koláčik dostal taký názov - Srnčí chrbát. alebo žeby to bolo kvôli tej forme v ktorej sa robí? Uvidíte sami ak vyskúšate. Nech sa vám podarí a dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu