Naši doma ho majú veľmi radi.
Suroviny
4 ks |
|
150 g |
|
9 PL vlažná |
|
170 g |
|
1 ks |
|
1 PL -nie uvarená, ale zrniečka |
|
8 PL |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
3 PL -nie uvarená, ale zrniečka |
|
3 PL |
|
250 g |
|
3 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
125 g |
|
7 PL |
|
7 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Cesto: Žltky oddelíme od bielkov. Žltky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, nescafé. Dobre vymiešame, najlepšie mixérom. Pridáme olej. Vyšľaháme bielky /pred vyšľahaním dávam do bielok štipku soli/ a sneh vmiešame do cesta. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
- 2
Plnka: Uvaríme si z mlieka , z kryšt.cukru , z nescafé a zlatých klasov puding. Po odstavení z ohňa , dávam do pudingu trochu masla, takú jednu tretinu, aby nevznikala pudingová šupka a dobre rozmiešame. Ostatné maslo vymiešame s práškovým cukrom a keď je puding vychladnutý, spojíme s maslom a cukrom, dobre vymiešame mixérom.
- 3
Čokoládová poleva: Maslo rozpustíme, pridáme cukor, kakao. Keď sú tieto ingrediencie spojené, pridáme trochu vody, premiešame, odložíme z ohňa.
- 4
Záver: Na cesto natrieme plnku, čokoládou polejeme zákusok a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu