Nescafé rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 28. marca 2011

Naši doma ho majú veľmi radi.

Suroviny

4 ks
150 g
9 PL vlažná
170 g
1 ks
1 PL -nie uvarená, ale zrniečka
8 PL
Plnka:
500 ml
2 ks
3 PL -nie uvarená, ale zrniečka
3 PL
250 g
3 PL
Čokoládová poleva:
125 g
7 PL
7 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žltky oddelíme od bielkov. Žltky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, nescafé. Dobre vymiešame, najlepšie mixérom. Pridáme olej. Vyšľaháme bielky /pred vyšľahaním dávam do bielok štipku soli/ a sneh vmiešame do cesta. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme si z mlieka , z kryšt.cukru , z nescafé a zlatých klasov puding. Po odstavení z ohňa , dávam do pudingu trochu masla, takú jednu tretinu, aby nevznikala pudingová šupka a dobre rozmiešame. Ostatné maslo vymiešame s práškovým cukrom a keď je puding vychladnutý, spojíme s maslom a cukrom, dobre vymiešame mixérom.

  3. 3

    Čokoládová poleva: Maslo rozpustíme, pridáme cukor, kakao. Keď sú tieto ingrediencie spojené, pridáme trochu vody, premiešame, odložíme z ohňa.

  4. 4

    Záver: Na cesto natrieme plnku, čokoládou polejeme zákusok a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Všetko čo i len išlo okolo kávy - milujem. Navrhujem pod krém potrieť cesto marhuľovým lekvárom. :-)) Tento zákusok si ukladám.