Smotanový dezert

Nepečený smotanový dezert

Autor receptu: vlastadorisa

V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Formu na dezert vystelieme potravinárskou fóliou.
  2. Sirup rozriedime vodou, v nej budeme namáčať piškóty a ukladať do formy.
  3. Pripravíme si krém - kyslé smotany a jogurty zmiešame s vanilkovým cukrom.
  4. Jahody vidličkou popučené zmiešame s cukrom.
  5. Na piškótový vrstvu dáme smotanový krém, navrstvíme jahodovú plnku, tieto vrstvy opakujeme, pokiaľ máme suroviny. Končíme smotanovou vrstvou. Dezertu dáme zachladiť a podávame ho najlepšie na druhý deň.
  6. Pred podávaním vrch dezertu posypeme kakaom.