Foto: janger
Tento dezert som nedavno jedla u dcerky a dnes som ho pripravila doma. Velmi jednoducha a rychlo spravena maskrtka.
porcií
Postup
-
1
Na tento recept som pouzila chrumkave keksiky - Bastogne koeken, 12 kuskov. Na Slovensku asi nebudu dostat, ale daju sa pouzit aj ine...Tieto keksiky su pecene s kandizovym cukrom a sirupom, myslim, ze tento im dodava ich chrumkavost. Je v nich aj troska skorice.
-
2
Keksiky dame do vrecka.
-
3
Prejdeme po nich valcekom na cesto, aby sme ich pomrvili. Nie uplne na prach, mozu zostat aj male kusky.
-
4
Zo smotany, do ktorej sme pridali lyzicku vanilkoveho cukru, spravime slahacku. Do slahacky primiesame vanilkovy tvaroh.
-
5
Cast keksovych omrviniek zamiesame do toho, nieco viac ako tretinu. Ak by ste nemali v plane hned vsetko spotrebovat, tak omrvinky zamiesajte len do tej casti tvarohovej peny, ktoru hned spotrebujete. Inac by omrvinky neboli chrumkave.
-
6
Cast omrviniek dame na dno pohara.
-
7
Na to dame tvarohovo-smotanovu penu. Na to odkvapkane ceresne.
-
8
A na to dame zase tvarohovo-smotanovu penu. Posypeme keksovymi omrvinkami.
@smajliqa , pernicky mozes pouzit tiez, tie su tiez take chutovo koreniste a vyrazne, len uz to nebude tak chrumkat...Ale iste tiez dobre :-). @marijanka712 , cerstve ovocie, samozrejme, kombinacii neurekom ;-). @orchidea , toto bola tiez vyslahana smotana a ten tvaroh je tiez taky kremovy, takze to nejako este zvlast slahat ani nebolo treba, ci ty myslis cisty tvaroh? V tomto uz bola vanilka pridana a bol aj sladky :-).