Nepečený Oreo cheesecake
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
26 ks (celé) |
|
100 g |
|
200 g kvalitná |
|
350 ml |
|
250 g |
|
150 g (Philadelphia) |
|
100 g |
|
Ganache: | |
200 g kvalitná |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
V sekáčiku zomelieme celé keksíky, pridáme roztopené maslo a dobre zmiešame. Hmotu uťapkáme do formy, ktorej dno sme obložili papierom na pečenie. (Recept je na formu s priemerom 22 cm, ale už som ho pripravovala aj v 24 cm). Dáme do chladničky stuhnúť kým budeme pripravovať plnku.
- 2
Bielu čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Mascarpone vymiešame s krémovým syrom a práškovým cukrom. K tomu pridáme roztopenú čokoládu a dobre spolu ešte raz vymiešame. V osobitne miske vyšľaháme smotanu na šľahanie (môžte pridať Smetafix) a následne ju zľahka vmiešame k prvej hmote. Rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky, kým pripravíme ganache.
- 3
Ganache: Na miernom ohni zohrejeme smotanu, do nej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Nie celkom horúce nalejeme na plnku a necháme v chlade pár hodín (najlepšie cez noc).
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu