Nepečený cheesecake

Nepečený Oreo cheesecake

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. V sekáčiku zomelieme celé keksíky, pridáme roztopené maslo a dobre zmiešame. Hmotu uťapkáme do formy, ktorej dno sme obložili papierom na pečenie. (Recept je na formu s priemerom 22 cm, ale už som ho pripravovala aj v 24 cm). Dáme do chladničky stuhnúť kým budeme pripravovať plnku.
  2. Bielu čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Mascarpone vymiešame s krémovým syrom a práškovým cukrom. K tomu pridáme roztopenú čokoládu a dobre spolu ešte raz vymiešame. V osobitne miske vyšľaháme smotanu na šľahanie (môžte pridať Smetafix) a následne ju zľahka vmiešame k prvej hmote. Rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky, kým pripravíme ganache.
  3. Ganache: Na miernom ohni zohrejeme smotanu, do nej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Nie celkom horúce nalejeme na plnku a necháme v chlade pár hodín (najlepšie cez noc).
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom