Nepečený jablkový pudingáč fotorecept

malaprincezna - bez fotkymalaprincezna, 11. augusta 2016

Tento recept som skúsila prvýkrát keď som mala 15 rokov, strašnú chuť na sladké a strašnú nechuť komplikovane vypekať. Nie je sice až taký rýchly, ale dvakrát tak dobrý. Stojí za ten čas.

30
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 bal
2 kg
2 ks
2 bal
500 ml
1 ČL
1 ks
900 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na hlbší plech klasického rozmeru si poukladáme keksíky.

    Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jabĺčka očistíme a na jemno nastrúhame. Vložíme ich do hrnca, pridáme mletú škoricu a podľa chuti kryštáľový cukor. Prilejeme 500 ml vody a necháme povariť cca 10 minút. V miske si rozmiešame zlaté klasy s troškou vody a vlejeme za stáleho miešania do vriacich jabĺčok. Premiešame a po chvíľke vypneme. Hneď navrstvíme na keksíky a uhladíme.

    Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na to poukladáme ďalšiu vrstvu keksíkov po celom plechu.

    Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z pudingového prášku, cukru podľa chuti a mlieka si uvaríme hustý puding, ktorý tiež zahorúca vylejeme na keksy.

    Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme poslednú vrstvu keksíkov a necháme vychladnúť. Po vychladnutí si vyšľaháme šľahačku so stužovačom, do ktorej zašľaháme práškový cukor podľa chuti. Navrstvíme na keksíky a uhladíme.

    Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrch môžeme nastrúhať čokoládu a odkožíme do chladničky aspoň na 4 hodiny poriadne zatuhnúť. Potom môžeme krájať.

    Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Zákusky, Varené

Diskusia k receptu