Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept)

Autor receptu: malaprincezna

Tento recept som skúsila prvýkrát keď som mala 15 rokov, strašnú chuť na sladké a strašnú nechuť komplikovane vypekať. Nie je sice až taký rýchly, ale dvakrát tak dobrý. Stojí za ten čas.

30
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na hlbší plech klasického rozmeru si poukladáme keksíky.
  2. Jabĺčka očistíme a na jemno nastrúhame. Vložíme ich do hrnca, pridáme mletú škoricu a podľa chuti kryštáľový cukor. Prilejeme 500 ml vody a necháme povariť cca 10 minút. V miske si rozmiešame zlaté klasy s troškou vody a vlejeme za stáleho miešania do vriacich jabĺčok. Premiešame a po chvíľke vypneme. Hneď navrstvíme na keksíky a uhladíme.
  3. Na to poukladáme ďalšiu vrstvu keksíkov po celom plechu.
  4. Z pudingového prášku, cukru podľa chuti a mlieka si uvaríme hustý puding, ktorý tiež zahorúca vylejeme na keksy.
  5. Uložíme poslednú vrstvu keksíkov a necháme vychladnúť. Po vychladnutí si vyšľaháme šľahačku so stužovačom, do ktorej zašľaháme práškový cukor podľa chuti. Navrstvíme na keksíky a uhladíme.
  6. Navrch môžeme nastrúhať čokoládu a odkožíme do chladničky aspoň na 4 hodiny poriadne zatuhnúť. Potom môžeme krájať.