Nepečený jablkový pudingáč (fotorecept)
Autor receptu: malaprincezna
Tento recept som skúsila prvýkrát keď som mala 15 rokov, strašnú chuť na
sladké a strašnú nechuť komplikovane vypekať. Nie je sice až taký rýchly, ale
dvakrát tak dobrý. Stojí za ten čas.
30 porcií |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na hlbší plech klasického rozmeru si poukladáme keksíky.
- Jabĺčka očistíme a na jemno nastrúhame. Vložíme ich do hrnca, pridáme mletú škoricu a podľa chuti kryštáľový cukor. Prilejeme 500 ml vody a necháme povariť cca 10 minút. V miske si rozmiešame zlaté klasy s troškou vody a vlejeme za stáleho miešania do vriacich jabĺčok. Premiešame a po chvíľke vypneme. Hneď navrstvíme na keksíky a uhladíme.
- Na to poukladáme ďalšiu vrstvu keksíkov po celom plechu.
- Z pudingového prášku, cukru podľa chuti a mlieka si uvaríme hustý puding, ktorý tiež zahorúca vylejeme na keksy.
- Uložíme poslednú vrstvu keksíkov a necháme vychladnúť. Po vychladnutí si vyšľaháme šľahačku so stužovačom, do ktorej zašľaháme práškový cukor podľa chuti. Navrstvíme na keksíky a uhladíme.
- Navrch môžeme nastrúhať čokoládu a odkožíme do chladničky aspoň na 4 hodiny poriadne zatuhnúť. Potom môžeme krájať.