Nepečené smotanové kocky (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Ak ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta spolupracovať a opravár oznámil, že bude dva dni meškať, ale predsa potrebujete ponúknuť niečo sladké, prehľadáte chladničku, komoru a v mysli sa vám začne vynárať recept na niečo čo ste už videli, alebo dokonca jedli. Tak sa pustíte do práce, aj keď predstavu o recepte máte veľmi hmlistú.

15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Keksov je šesť balíkov, vyložila som všetky čo som mala, netušila som koľko bude treba.
  2. Kyslé smotany rozmiešame s dvomi balíčkami vanilkového cukru.
  3. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu, len pridáme navyše 2PL cukru. Ušľaháme do tuha. Pridáme ju ku kyslej smotane a metlou opatrne zmiešame dohromady.
  4. Plech vyložíme alobalom a rozložíme naň prvú vrstvu keksov. Alobal preto, aby sme neskôr mohli nadvihnúť roh a kocku vybrať bez toho, aby sme ju rozdrúzgali. Na keksy natrieme 1/4 smotanovej zmesi.
  5. Na smotanu uložíme druhú vrstvu keksov, potom smotana, atď, celkom štyri vrstvy keksov a štyri smotany, lebo tá je aj navrchu.
  6. Nakoniec posypem čokoládovou ryžou, alebo kakaom, ak sa vám tak lepšie páči a uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň pokrájame, mali by sme podľa veľkosti keksov, ja som sa akosi netriafala, ale vy ste iste šikovnejšie. Koláčik mal úspech, dúfam, že sa zapáči aj vám. A z piateho balíčka keksov som minula len pár, ale niekedy bývajú polámané, tak je lepšie mať rezervu.