Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Malá improvizácia chladeného dezertu...

8
porcií
30+chladenie minút
príprava

Postup

  1. 24 hodín vopred jogurty dáme stiecť na sitko cez čistú utierku. Do misky necháme stiecť syrovátku z jogurtu- použila som ju na pečenie bagiet. Použite vyššiu misku, utierku naskladajte tak, aby okraje neboli mimo misky, tiekla by Vám syrovátka po chladničke.
  2. Z instantnej kávy a vody do misy pripravíme kávu, ochutíme 1 PL umu.
  3. Jogurt vyklopíme na tanier.
  4. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme zo stužovačom do tuha.
  5. Do vyšľahanej šľahačky opatrne vmiešame jogurt, 1 PL umu a práškový cukor.
  6. Vznikne nám hustý krém, stužovač by asi ani nepotreboval.
  7. Do nádoby ukladáme piškóty namočené v káve- prvá vrstva je najhustejšia. Moja nádoba má cca 19x29 cm.
  8. Dáme vrstvu krému, uhladíme. Navrstvíme zasa piškóty, už ich dáme menej ako do prvej vrstvy, zase krém, uhladíme.
  9. Do poslednej vrstvy piškót dáme najmenej.
  10. Uhladíme zvyšný krém. Máme 3 vrstvy piškót aj krému.
  11. Husto posypeme kakaom.
  12. Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, potom pokrájame na porcie a podávame.