Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Malá improvizácia chladeného dezertu...
8 porcií |
30+chladenie minút príprava |
Postup
- 24 hodín vopred jogurty dáme stiecť na sitko cez čistú utierku. Do misky necháme stiecť syrovátku z jogurtu- použila som ju na pečenie bagiet. Použite vyššiu misku, utierku naskladajte tak, aby okraje neboli mimo misky, tiekla by Vám syrovátka po chladničke.
- Z instantnej kávy a vody do misy pripravíme kávu, ochutíme 1 PL umu.
- Jogurt vyklopíme na tanier.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme zo stužovačom do tuha.
- Do vyšľahanej šľahačky opatrne vmiešame jogurt, 1 PL umu a práškový cukor.
- Vznikne nám hustý krém, stužovač by asi ani nepotreboval.
- Do nádoby ukladáme piškóty namočené v káve- prvá vrstva je najhustejšia. Moja nádoba má cca 19x29 cm.
- Dáme vrstvu krému, uhladíme. Navrstvíme zasa piškóty, už ich dáme menej ako do prvej vrstvy, zase krém, uhladíme.
- Do poslednej vrstvy piškót dáme najmenej.
- Uhladíme zvyšný krém. Máme 3 vrstvy piškót aj krému.
- Husto posypeme kakaom.
- Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, potom pokrájame na porcie a podávame.