Nepečená smotanovo-ovocná dobrota s piškótami fotorecept
Foto: helena10
Výborne osvieženie s ovocím v horúcich letných dňoch.
Postup
-
1
Robila som vo forme s priemerom 22 cm. Naukladala som okrúhle detské piškóty na dno formy. Medzery som ešte vyplnila nalámanými piškótami. Na piškóty som rozotrela 1,5 kelímka kyslej smotany, ktorú som vymiešala s balíčkom vanilkového cukru. Smotany máme radi viac. Na vrstvu smotany som husto naukladala na plátky nakrájané čerstvé jahody (umyté, očistené).
-
2
Opakujem ďalšiu vrstvu piškóty, smotana, jahody. Túto prostrednú vrstvu som vyložila najmenej dozretými jahodami a posýpala som ich kryštálovým cukrom.
-
3
A tretia - ostatná - vrchná vrstva - naukladám piškóty, rozotriem smotanu s vanilkovým cukrom a nasleduje ozdobné ukladanie nakrájaných jahôd a kiwi a podľa vlastnej fantázie. Dozreté čerstvé ovocie môžete použiť podľa vlastnej chuti. Prikryté alobalom som dala do chladničky na 6 hodín.
-
4
Ochladila sa a stuhla výborne, nakrájala som a osviežujúca dobrota sa koštovala...
Diskusia k receptu