Nepečená roláda

fesanda42381 - fotkafesanda42381, 9. augusta 2010

Roládu robievame hlavne na Vianoce, ale myslím, že je použiteľná vždy :)

25
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g
4 PL
2 balíky
1 balík
4 ks
2 baliky
250 g




Postup

  1. 1

    vyjička šľaháme vo vodnom kúpeli a pridávame ceru, vyšľaháme do peny a pridáme kakao. Odstavíme z vodného kúpeľa.

  2. 2

    nasekáme orechy, cukríky (najlepšie sú obalene v cukre), polámeme oplátky alebo napolitanky

  3. 3

    všetko zmiešame dokopy a vylejeme na kokosom vysypaný papier na pečenie, alebo do srnčieho chrbta. Vytvarujeme dlaňami roládu a dáme na 24 hod do chladničky. Po stuhnutí nakrájame na menšie roládky.

Diskusia k receptu

evusik
tak tento recept poznám ako Študentskú pečať a je to absolútna bomba, dávam aj lieskovce, aj kúsky bielej čokolády, dobré sú aj arašidy v čokoláde a miesto oblátky Horalky alebo Tatranky alebo hocijaké napolitánky, skrátka čo je doma. Ja ju robím často a kto nepozná a má rád čokoládu, odporúčam :-)
fesanda42381
hej presne čo špajza dá, to sa tam môže nahádzať :) ja dávam najradšej napolitanky kolonady alebo florentiny kakaove :) vtedy je to ešte lepšie :) a vzdy sa minie ako prvá :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia