Nepečená roláda z BB pudingového prášku

Autor receptu: editamarkos

Babička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu 30 rokov, čo som ju prvýkrát sama pripravila na Vianoce. Obsahuje málo surovín a ani príprava nezaberá veľa času, len je to poriadna sladká bomba.

60 minút
príprava

Postup

  1. 2 PL krištáľového cukru skaramelizujeme v nádobe, pridáme 1,5 dl vody a varíme, kým sa cukor úplne roztopí.
  2. Po vychladnutí cukrového roztoku primiešame 2 balenia BB pudingového prášku a rumovú arómu (prípadne rum). Na práškovým cukrom jemne posypanej doske vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do tvaru obdlžníka na 3 až 4mm hrúbku.
  3. Vymiešame maslo s cukrom. Týmto krémom natrieme 2 pláty hnedého pudingového cesta a zrolujeme. Rolády uložíme do chladničky. Pri servírovaní krájame 0,5 cm široké plátky.