Nepečená ovocná torta
Vychladená v týchto horúčavách chutila vynikajúco.
Suroviny
| 200 g |  | 
| 40 - 50 ks |  | 
| 800 g (16 %) |  | 
| 500 g |  | 
| 3 bal. |  | 
| 8 - 9 ks čerstvé |  | 
| 2,5 dl čerstvé |  | 
| Na zdobenie: | |
| čerstvé |  | 
|  | |
|  | |
| 1 KL |  | 
| čerstvá |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Tortová forma mala priemer 22 cm. 
- 2
Vopred si nakrájam marhule na drobno a nachystám aj čierne ríbezle. 
- 3
Vymiešam kyslú smotanu, biely jogurt a vanilkový cukor. (Osladiť ešte cukrom si môžete podľa vlastnej chuti.) 
- 4
Na dno tortovej formy naukladám dlhé piškóty a do medzier dám okrúhle. Keď treba, piškóty nakrájam. 
- 5
Na poukladané piškóty rozotriem tretinu vymiešanej smotanovo-jogurtovej zmesi a na ňu dávam nakrájané marhule a čierne ríbezle. Máme hotovú prvú vrstvu, ktorú opakovane spravím ešte 2-krát s tým, že konečný povrch nepečenej torty trochu ozdobím ovocím. Odložím na celú noc do chladničky. 
- 6
Na ďalší deň pred krájaním a ochutnávkou ešte povrch torty (okrem čerstvého ovocia – marhule, čierne ríbezle) ozdobím jogurtovo-nutellovou polevou (do Nutelly som primiešala biely jogurt podľa vlastnej chuti a trošku vanilkového cukru) a čerstvou mätou.   
- 7
Dobrú chuť!   Tiež nepečená torta:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu