Nepečená ovocná torta
Vychladená v týchto horúčavách chutila vynikajúco.
Suroviny
| 200 g |
|
| 40 - 50 ks |
|
| 800 g (16 %) |
|
| 500 g |
|
| 3 bal. |
|
| 8 - 9 ks čerstvé |
|
| 2,5 dl čerstvé |
|
| Na zdobenie: | |
| čerstvé |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 KL |
|
| čerstvá |
|
Postup
-
1
Tortová forma mala priemer 22 cm.
- 2
Vopred si nakrájam marhule na drobno a nachystám aj čierne ríbezle.
- 3
Vymiešam kyslú smotanu, biely jogurt a vanilkový cukor. (Osladiť ešte cukrom si môžete podľa vlastnej chuti.)
- 4
Na dno tortovej formy naukladám dlhé piškóty a do medzier dám okrúhle. Keď treba, piškóty nakrájam.
- 5
Na poukladané piškóty rozotriem tretinu vymiešanej smotanovo-jogurtovej zmesi a na ňu dávam nakrájané marhule a čierne ríbezle. Máme hotovú prvú vrstvu, ktorú opakovane spravím ešte 2-krát s tým, že konečný povrch nepečenej torty trochu ozdobím ovocím. Odložím na celú noc do chladničky.
- 6
Na ďalší deň pred krájaním a ochutnávkou ešte povrch torty (okrem čerstvého ovocia – marhule, čierne ríbezle) ozdobím jogurtovo-nutellovou polevou (do Nutelly som primiešala biely jogurt podľa vlastnej chuti a trošku vanilkového cukru) a čerstvou mätou.
- 7
Dobrú chuť!
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu