Nepečená ovocná torta
Foto: helena10
Vychladená v týchto horúčavách chutila vynikajúco.
Suroviny
200 g |
|
40 - 50 ks |
|
800 g (16 %) |
|
500 g |
|
3 bal. |
|
8 - 9 ks čerstvé |
|
2,5 dl čerstvé |
|
Na zdobenie: | |
čerstvé |
|
|
|
|
|
1 KL |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Tortová forma mala priemer 22 cm.
- 2
Vopred si nakrájam marhule na drobno a nachystám aj čierne ríbezle.
- 3
Vymiešam kyslú smotanu, biely jogurt a vanilkový cukor. (Osladiť ešte cukrom si môžete podľa vlastnej chuti.)
- 4
Na dno tortovej formy naukladám dlhé piškóty a do medzier dám okrúhle. Keď treba, piškóty nakrájam.
- 5
Na poukladané piškóty rozotriem tretinu vymiešanej smotanovo-jogurtovej zmesi a na ňu dávam nakrájané marhule a čierne ríbezle. Máme hotovú prvú vrstvu, ktorú opakovane spravím ešte 2-krát s tým, že konečný povrch nepečenej torty trochu ozdobím ovocím. Odložím na celú noc do chladničky.
- 6
Na ďalší deň pred krájaním a ochutnávkou ešte povrch torty (okrem čerstvého ovocia – marhule, čierne ríbezle) ozdobím jogurtovo-nutellovou polevou (do Nutelly som primiešala biely jogurt podľa vlastnej chuti a trošku vanilkového cukru) a čerstvou mätou.
- 7
Dobrú chuť!
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu