Nepečená torta
Nepečená ovocná torta
Autor receptu: helena10
Vychladená v týchto horúčavách chutila vynikajúco.
Postup
- Tortová forma mala priemer 22 cm.
- Vopred si nakrájam marhule na drobno a nachystám aj čierne ríbezle.
- Vymiešam kyslú smotanu, biely jogurt a vanilkový cukor. (Osladiť ešte cukrom si môžete podľa vlastnej chuti.)
- Na dno tortovej formy naukladám dlhé piškóty a do medzier dám okrúhle. Keď treba, piškóty nakrájam.
- Na poukladané piškóty rozotriem tretinu vymiešanej smotanovo-jogurtovej zmesi a na ňu dávam nakrájané marhule a čierne ríbezle. Máme hotovú prvú vrstvu, ktorú opakovane spravím ešte 2-krát s tým, že konečný povrch nepečenej torty trochu ozdobím ovocím.
Odložím na celú noc do chladničky.
- Na ďalší deň pred krájaním a ochutnávkou ešte povrch torty (okrem čerstvého ovocia – marhule, čierne ríbezle) ozdobím jogurtovo-nutellovou polevou (do Nutelly som primiešala biely jogurt podľa vlastnej chuti a trošku vanilkového cukru) a čerstvou mätou.
- Dobrú chuť!