Nepečená torta

Nepečená ovocná torta

Autor receptu: helena10

Vychladená v týchto horúčavách chutila vynikajúco.

Suroviny

Postup

  1. Tortová forma mala priemer 22 cm.
  2. Vopred si nakrájam marhule na drobno a nachystám aj čierne ríbezle.
  3. Vymiešam kyslú smotanu, biely jogurt a vanilkový cukor. (Osladiť ešte cukrom si môžete podľa vlastnej chuti.)
  4. Na dno tortovej formy naukladám dlhé piškóty a do medzier dám okrúhle. Keď treba, piškóty nakrájam.
  5. Na poukladané piškóty rozotriem tretinu vymiešanej smotanovo-jogurtovej zmesi a na ňu dávam nakrájané marhule a čierne ríbezle. Máme hotovú prvú vrstvu, ktorú opakovane spravím ešte 2-krát s tým, že konečný povrch nepečenej torty trochu ozdobím ovocím. Odložím na celú noc do chladničky.
  6. Na ďalší deň pred krájaním a ochutnávkou ešte povrch torty (okrem čerstvého ovocia – marhule, čierne ríbezle) ozdobím jogurtovo-nutellovou polevou (do Nutelly som primiešala biely jogurt podľa vlastnej chuti a trošku vanilkového cukru) a čerstvou mätou.
  7. Dobrú chuť!