Nepečená jahodová torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 25. júna 2012

Suroviny

220 g
50 g
90 g
250 g
500 g
250 ml
160 g
8 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny-nafotila som tam aj čokoládu ale som ju nepoužila.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Alobalom si obalíme tortovú formu priemer 24 cm.Mne sa to dáko nepodarili ale čo už.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomelieme si keks pridáme orechy a maslo dobre spracujeme.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do pripravenej formy a dáme na pol hodiny do chladničky aby hmota stuhla.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme si napučať želatínu po 4 pláty dva krát na desať minút.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ušľaháme si šľahačku

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozmiešame dobre tvaroh s 80 g.práškového cukru dáme do neho šľahačku premiešame pridáme želatínu ktorú sme nahriali nevarili a dáme do formy.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jahody rozmixujeme pridáme ďalších 80 g.cukru a želatínu a pomaličky vylejeme na tvarohovú hmotu. Potom ešte trochu vydličkou prejdeme a necháme stuhnúť.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a hotovo ideme papať je výborná na osvieženie.

    Nepečená jahodová torta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sonulienka
Ďakujem za komentíky @medulienka122 nie do bielej čokoládky sa mali namáčať jahoty a tmavou ešte na to pofrkať a tak dať jahody na tortu ale biela mi stekala aj keď bola hustá tak som to vzdala a čokoládusom dala do silikónových formičiek.
sonulienka
Veru máš pravdu sú aj výborné a ako som už písala aj osviežujúce v horúčavách.
3sandra3
škoda, že už nemáme jahody... s čím by som to mohla vyskúšať?
dogagador
ta plnka ma zaujala, cesto si spravim ozajstne :-), viem, casova uspora, ale pri tych krasnych tvojich receptoch je toto akasi popoluska, aj ked v peknych satach :-)
sonulienka
Ďakujem Vám všetkým @3sandra3 možeš použiť maliny, ribezle, černice čo chceš myslím, že tým nič nepokazíš. @dogagador viem a aj som uvažovala,že upečiem korpus ale tak ako píšeš časová tieseň piekla som toho viac mali sme oslavu manžel je Ján a Jána bolo 24.6. a vnučka je Olívia to bolo včera 25.6. tak som piekla viac druhov aj na sladko aj na slano a toto mi padlo vhod.Určite bude domáci korpus lepší toto dosť stvrdlo.
palokuchki
Na tej uvodnej fotke to vyzera ohromne chutne a lakave. Vynikajuce na horuce dni.
damianda
cez víkend som robila trochu s obmenou, urobila som to ako zákusok, klasickú piškótu a ovocie som použila maliny a musím povedať že výborné, tá plnka nemá chybu, výborný recept.
sonulienka
@damianda ďakujem veď aj ja už na budúce urobím sama korpus tento som robila len s časovej tiesni ale ako píšeš plnka nemá chybu je osviežujúca.