Nepečená bomba torta

bambulka278 - bez fotkybambulka278, 21. marca 2013

Tento recept patrí k našim rodinným. Vždy, keď je nejaký sviatok, nesmie chýbať na stole. Pár krát som skúšala experimentovať a ponúkla som návšteve Zobraziť celý popisTento recept patrí k našim rodinným. Vždy, keď je nejaký sviatok, nesmie chýbať na stole. Pár krát som skúšala experimentovať a ponúkla som návšteve inú tortu, ale napokon som sa musela vrátiť k tejto, jednoducho ma k tomu konzumenti "dotlačili".

60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
Plnka smotanová:
2 ks
1 ks
1 ks
Plnka tvarohová:
250 g
1 ks
1 ks
150 ml
100 g
125 g
1 PL
1 ks
1 ks
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme 150 ml studenej vody, vsypeme 1 PL želatíny. Necháme želatínu 20 min. napučať (pôjde do tvarohovej plnky). Tortovú formu si vyložíme alobalom. Ovocie z kompótových fľaší precedíme, jahody a broskyne nakrájame na menšie kúsky. Na dno a po bokoch torty poukladáme piškóty, ktoré namáčame do šťavy z kompótu (ja najčastejšie do šťavy z čučoriedok).

  2. 2

    Pripravíme si smotovú plnku. V miske zmiešame 2 kyslé smotany, vanielku a čučoriedky. Zmiešame a nalejeme na poukladané piškóty.

  3. 3

    Na rade je tvarohová plnka. Napučanú želatínu prihrejeme na malom ohni, tak aby sa nezačala variť. Ja najčastejšie skúsim prstom, ak je horúca, vypnem a nechám vychladnúť. Do mixéra dáme vajce, tvaroh, mlieko, zmäknuté maslo, práškový cukor, vanielku a vychladnutú želatínu. Zmixujeme a do zmesi ručne primiešame nakrájané ovocie. Pomaly vylejeme na smotanovú plnku. Na vrch poukladáme piškóty (už ich nemáčame). Prikryjeme, položíme na plytký tanier a dáme na noc do chladničky ztuhnúť.

  4. 4

    Tortu vyberieme z chladničky, preklopíme na servírovací tanier a odstránime formu aj s alobalom. Ozdobíme šľahačkou v prášku (+ 150 ml studeného mlieka, 1/2 vanielky), klasickou šľahačkou so stužovačom, či inak (ovocím, čokoládou, orieškami)....fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

isabel2
Smotanovú som robila ,je to rychlovka.Tvoja musí byť veľmi dobrá,len ta želatína sa mi nie stále vydarí.Skúsim tu Tvoju. Moja sestrenica robila tvarohovú s ovocím a smotanou,chuťovo to pripadalo ako guma,myslím ta želatína,dala tam čerstvé jahody a broskyne,tešila som sa na tu dobrotu-ináč je skvelá kuchárka a pečie tiež užasne,až na tie naše želatiny.Tvoju si ukladám a dakujem.
bambulka278
slejvulka Fotku som nepridala, lebo som nemala. Ale zanedlho majú deti narodeniny, tak odfotím a doplním.
isabel2 Mne plnka v torte zatiaľ vždy ztuhla, okrem jediného razu, keď som tortu robila neskoro a nebola v chladničke dosť dlho. Väčšinou ju robím v sobotu večer a v neďeľu poobede sa servíruje a je o.k. Pár krát sa mi podarilo trochu usypať viac želatíny, vtedy bola chuť viac "prášková". Dávam do tvarohovej plnky dosť veľa ovocia (ale tak, aby nepretiekla z formy), takže ak aj čosi nevyjde, ovocie to zachráni :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia