Tento recept patrí k našim rodinným. Vždy, keď je nejaký sviatok, nesmie chýbať na stole. Pár krát som skúšala experimentovať a ponúkla som návšteve Zobraziť celý popisTento recept patrí k našim rodinným. Vždy, keď je nejaký sviatok, nesmie chýbať na stole. Pár krát som skúšala experimentovať a ponúkla som návšteve inú tortu, ale napokon som sa musela vrátiť k tejto, jednoducho ma k tomu konzumenti "dotlačili".
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka smotanová: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka tvarohová: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
100 g |
|
125 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 150 ml studenej vody, vsypeme 1 PL želatíny. Necháme želatínu 20 min. napučať (pôjde do tvarohovej plnky). Tortovú formu si vyložíme alobalom. Ovocie z kompótových fľaší precedíme, jahody a broskyne nakrájame na menšie kúsky. Na dno a po bokoch torty poukladáme piškóty, ktoré namáčame do šťavy z kompótu (ja najčastejšie do šťavy z čučoriedok).
- 2
Pripravíme si smotovú plnku. V miske zmiešame 2 kyslé smotany, vanielku a čučoriedky. Zmiešame a nalejeme na poukladané piškóty.
- 3
Na rade je tvarohová plnka. Napučanú želatínu prihrejeme na malom ohni, tak aby sa nezačala variť. Ja najčastejšie skúsim prstom, ak je horúca, vypnem a nechám vychladnúť. Do mixéra dáme vajce, tvaroh, mlieko, zmäknuté maslo, práškový cukor, vanielku a vychladnutú želatínu. Zmixujeme a do zmesi ručne primiešame nakrájané ovocie. Pomaly vylejeme na smotanovú plnku. Na vrch poukladáme piškóty (už ich nemáčame). Prikryjeme, položíme na plytký tanier a dáme na noc do chladničky ztuhnúť.
- 4
Tortu vyberieme z chladničky, preklopíme na servírovací tanier a odstránime formu aj s alobalom. Ozdobíme šľahačkou v prášku (+ 150 ml studeného mlieka, 1/2 vanielky), klasickou šľahačkou so stužovačom, či inak (ovocím, čokoládou, orieškami)....fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
isabel2 Mne plnka v torte zatiaľ vždy ztuhla, okrem jediného razu, keď som tortu robila neskoro a nebola v chladničke dosť dlho. Väčšinou ju robím v sobotu večer a v neďeľu poobede sa servíruje a je o.k. Pár krát sa mi podarilo trochu usypať viac želatíny, vtedy bola chuť viac "prášková". Dávam do tvarohovej plnky dosť veľa ovocia (ale tak, aby nepretiekla z formy), takže ak aj čosi nevyjde, ovocie to zachráni :))))