Nekysnutý langoš plnený syrom (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Receptov na langoše nie je nikdy dosť. Tento som videla na internete a pretože je nazývaný aj rýchly, tak som ho dnes rýchlo urobila na obed. Môže sa vysmážať v oleji ako kysnuté langoše, alebo piecť na suchej panvici trochu potretý olejom.

4
porcie
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odmerkou na suroviny som použila 3 decový hrnček. Múku hladkú špaldovú som zmiešala s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou.
  2. Cesto som dobre vypracovala a nechala postáť, kým som nastrúhala syr.
  3. Z cesta som urobila 12 kúskov a po jednom som ich na pomúčenej doske rozvaľkala na nie veľmi tenko. Tak, aby po naplnení syrom a následnom vaľkaní sa neroztrhlo. Do stredu som položila hrsť syra.
  4. Zbalila ako list rohmi k sebe. Otočila na druhú stranu a na znova pomúčenej doske povaľkala, aby som dostala peknú plnenú placku.
  5. Langoš som si potrela troškou oleja a na suchej rozohriatej panvici opekala asi 1,5 minúty.
  6. Vrch som znova potrela trochou oleja, langoš otočila a dopiekla zas asi 1,5 minúty.
  7. K langošom som urobila biely jogurt s trochou soli a roztlačenými tromi strúčikmi cesnaku.