Nekysnutý langoš plnený syrom (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Receptov na langoše nie je nikdy dosť. Tento som videla na internete a pretože je nazývaný aj rýchly, tak som ho dnes rýchlo urobila na obed. Môže sa vysmážať v oleji ako kysnuté langoše, alebo piecť na suchej panvici trochu potretý olejom.
4 porcie |
25 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Odmerkou na suroviny som použila 3 decový hrnček. Múku hladkú špaldovú som zmiešala s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou.
- Cesto som dobre vypracovala a nechala postáť, kým som nastrúhala syr.
- Z cesta som urobila 12 kúskov a po jednom som ich na pomúčenej doske rozvaľkala na nie veľmi tenko. Tak, aby po naplnení syrom a následnom vaľkaní sa neroztrhlo. Do stredu som položila hrsť syra.
- Zbalila ako list rohmi k sebe. Otočila na druhú stranu a na znova pomúčenej doske povaľkala, aby som dostala peknú plnenú placku.
- Langoš som si potrela troškou oleja a na suchej rozohriatej panvici opekala asi 1,5 minúty.
- Vrch som znova potrela trochou oleja, langoš otočila a dopiekla zas asi 1,5 minúty.
- K langošom som urobila biely jogurt s trochou soli a roztlačenými tromi strúčikmi cesnaku.