Nátierka z údených šprotov (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Je to výborná nátierka na chlieb alebo na pečivo a chutná na raňajky alebo ako ľahká večera.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny.
- Konzervu som otvorila, údené šproty aj s olejom som dala do misy...
- ... a rozdrobila som ich vidličkou na maličké kúsky.
- Pridala som horčicu a premiešala som ich so šprotami.
- Pridala som maslo pokrájané na plátky a premiešala.
- Jarnú cibuľku aj s vňaťou som pokrájala na kolieska a pridala k nátierke a premiešala som celé s citronovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
- Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvého domáceho chleba, ktoré som ozdobila paradajkami, plátkami citrona pokrájaného na 1/4-tiny, lístkami čerstvej zellerovej vňate a podávala som k večeri.