Nátierka z údených šprotov (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Je to výborná nátierka na chlieb alebo na pečivo a chutná na raňajky alebo ako ľahká večera.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny.
  2. Konzervu som otvorila, údené šproty aj s olejom som dala do misy...
  3. ... a rozdrobila som ich vidličkou na maličké kúsky.
  4. Pridala som horčicu a premiešala som ich so šprotami.
  5. Pridala som maslo pokrájané na plátky a premiešala.
  6. Jarnú cibuľku aj s vňaťou som pokrájala na kolieska a pridala k nátierke a premiešala som celé s citronovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
  7. Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvého domáceho chleba, ktoré som ozdobila paradajkami, plátkami citrona pokrájaného na 1/4-tiny, lístkami čerstvej zellerovej vňate a podávala som k večeri.