Nátierka Slaninkové pokušenie (fotorecept)

Autor receptu: katkadca

Za všetko nech hovorí fakt, že v priebehu týždňa som ju musela urobiť 4x z dole uvedenej dávky :)

Postup

  1. Večer pred dňom podávania si nechám odkvapkať kyslé smotany - používam dva tégliky 18 % po 400 g z Lidla - červený obal.
  2. Na druhý deň ráno vytiahnem slaninku, najviac sa mi osvedčila anglická. Tentokrát sa mi vydaril takýto parádny úlovok :)
  3. Nakrájam na kocočky, nech ich je aj vidieť a nech každý vie, čo je :)
  4. Nechám poškvariť a vdychujem tú nádhernú omamnú vôňu - keby sa dalo, pridám aj tú :)
  5. Zatiaľ si do odkvapkanej hustej kyslej smotany pridám čierne korenie.
  6. Mletú červenú papriku ..
  7. a sójovú omáčku podľa chuti - ja dávam do tejto dávky aj tri polievkové lyžice.
  8. Nakoniec vmiešame vychladnutú slaninku aj s výpekom. Kto má rád slanšie, môže si prisoliť.
  9. Pred podávaním nechávam odležať v chladničke zopár hodín - môže aj nemusí byť - ale chute sa lepšie spoja :) Chuťou mi nátierka trošku pripomína náplň do zapekaného chlebíka. Garantujem zaručený úspech a prajem dobrú chuť ;)