Naša obľúbená kapusta
Autor receptu: marsis
Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte a celoročné jedlo, ktoré sa dá aj zamraziť.
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu uvaríme vo vode ako do plnenej papriky.
- Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme bobkový list, nové korenie, nakrájanú hlávkovú kapustu, osolíme, podusíme cca 5 minút, pridáme kyslú kapustu, vodu a dusíme spolu asi hodinku vo väčšom hrnci.
- Ryžu, mäso, vajcia, soľ, mleté čierne korenie vymiešame, naplníme papriky, urobíme si mokrými rukami guľky a všetko spolu poukladáme do jenskej misy alebo do pekáčika. Podlejeme pohárikom vody a dáme na hodinku upiecť do trúby pri 180 stupňoch.
- Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, pridáme sušený kôpor, vložíme do nej plnené papriky, mäsové guľky a vlejeme aj šťavu z pečenia.
Podávame zdobené smotanou so zemiakmi, knedľou alebo s chlebom.