Naša obľúbená kapusta

Autor receptu: marsis

Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte a celoročné jedlo, ktoré sa dá aj zamraziť.

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ryžu uvaríme vo vode ako do plnenej papriky.
  2. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme bobkový list, nové korenie, nakrájanú hlávkovú kapustu, osolíme, podusíme cca 5 minút, pridáme kyslú kapustu, vodu a dusíme spolu asi hodinku vo väčšom hrnci.
  3. Ryžu, mäso, vajcia, soľ, mleté čierne korenie vymiešame, naplníme papriky, urobíme si mokrými rukami guľky a všetko spolu poukladáme do jenskej misy alebo do pekáčika. Podlejeme pohárikom vody a dáme na hodinku upiecť do trúby pri 180 stupňoch.
  4. Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, pridáme sušený kôpor, vložíme do nej plnené papriky, mäsové guľky a vlejeme aj šťavu z pečenia. Podávame zdobené smotanou so zemiakmi, knedľou alebo s chlebom.