Foto: marikasu
Nevydarila sa úplne podľa mojich predstáv, ale hlavne že chutila.
Suroviny
Cesto I.: | |
5 kusov |
|
200 g |
|
100 g |
|
10 PL vriaca |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
100 g |
|
Cesto II.: | |
4 kusy |
|
180 g |
|
1 kus |
|
120 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
1 dl studená |
|
1 dl |
|
1/2 bal |
|
Plnka: | |
5 dl |
|
4 PL sušené |
|
2 kusy |
|
2 kusy |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Orechové pyré: | |
1/2 dl |
|
4 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Na potiahnutie torty: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto I.: Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Pridávame vriacu kávu a šľaháme, kým masa nezačne trochu hustnúť. Primiešame múku s práškom do pečiva, orechy a bielky vyšľahané s práškovým cukrom. Nalejeme na väčší plech vyložený papierom a pomaly pečieme asi 30 minút.
- 2
Cesto II.: Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme, pridáme vodu a olej. Zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom, orechy, kakao a sneh z bielkov. Upečieme na rovnako veľkom plechu ako prvé cesto.
- 3
Plnka: z vody, sušeného mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme kašu. Do jednej tretiny za horúca pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Do zvyšných 2/3 kaše pridáme horkú čokoládu. Do bielej kaše pridáme 1/3 Hery, do tmavej 2/3 Hery. Orechové pyré: do misky vlejeme rum, pridáme 4 PL cukru a toľko orechov, aby nám vznikla hustejšia zmes.
- 4
Obe cestá priečne prekrojíme. Ako prvý uložíme plát cesta s kávou, potrieme ho čokoládovou plnkou. Priložíme kakaový plát, jemne ho potrieme pikantným džemom, nanesieme orechové pyré a bielu plnku. Priložíme ďalší plát cesta s kávou, potrieme čokoládovou plnkou a priložíme posledný plát cesta. Zvyšnú plnku spolu zmiešame a potrieme povrch a okraje torty.
- 5
Na tortu dáme poťahovú hmotu, ktorú zafarbíme zelenou farbou. Zvyšnú hmotu prifarbíme na tmavšie a lisom na cesnak pretláčame malé guličky, čím nám vznikne tráva, ktorú ozdobíme kvetinkami, alebo inými ozdobami (tie som kúpila hotové v Kauflande). Na húsenicu použijeme hmotu na raffaelo a vytvarujeme jednu väčšiu a tri menšie gule, ktoré obalíme v krupicovom cukre s troškou červeného potravinárskeho farbiva. Na tortu ich upevníme pomocou obojstranných špáradiel. Tykadielka mi manžel vyrobil z drôtika, oči a guľky na tykadlách sú z cukríkov marshmallow.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu