Narodeninová tortička

marikasu - fotkamarikasu, 13. decembra 2010
Narodeninová tortička
Foto: marikasu

Nevydarila sa úplne podľa mojich predstáv, ale hlavne že chutila.

Suroviny

Cesto I.:
5 kusov
200 g
100 g
10 PL vriaca
200 g
1/2 bal.
1/2 bal.
100 g
Cesto II.:
4 kusy
180 g
1 kus
120 g
60 g
20 g
1 dl studená
1 dl
1/2 bal
Plnka:
5 dl
4 PL sušené
2 kusy
2 kusy
200 g
100 g
50 g
Orechové pyré:
1/2 dl
4 PL
podľa potreby
podľa chuti
Na potiahnutie torty:




Postup

  1. 1

    Cesto I.: Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Pridávame vriacu kávu a šľaháme, kým masa nezačne trochu hustnúť. Primiešame múku s práškom do pečiva, orechy a bielky vyšľahané s práškovým cukrom. Nalejeme na väčší plech vyložený papierom a pomaly pečieme asi 30 minút.

  2. 2

    Cesto II.: Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme, pridáme vodu a olej. Zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom, orechy, kakao a sneh z bielkov. Upečieme na rovnako veľkom plechu ako prvé cesto.

  3. 3

    Plnka: z vody, sušeného mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme kašu. Do jednej tretiny za horúca pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Do zvyšných 2/3 kaše pridáme horkú čokoládu. Do bielej kaše pridáme 1/3 Hery, do tmavej 2/3 Hery. Orechové pyré: do misky vlejeme rum, pridáme 4 PL cukru a toľko orechov, aby nám vznikla hustejšia zmes.

  4. 4

    Obe cestá priečne prekrojíme. Ako prvý uložíme plát cesta s kávou, potrieme ho čokoládovou plnkou. Priložíme kakaový plát, jemne ho potrieme pikantným džemom, nanesieme orechové pyré a bielu plnku. Priložíme ďalší plát cesta s kávou, potrieme čokoládovou plnkou a priložíme posledný plát cesta. Zvyšnú plnku spolu zmiešame a potrieme povrch a okraje torty.

  5. 5

    Na tortu dáme poťahovú hmotu, ktorú zafarbíme zelenou farbou. Zvyšnú hmotu prifarbíme na tmavšie a lisom na cesnak pretláčame malé guličky, čím nám vznikne tráva, ktorú ozdobíme kvetinkami, alebo inými ozdobami (tie som kúpila hotové v Kauflande). Na húsenicu použijeme hmotu na raffaelo a vytvarujeme jednu väčšiu a tri menšie gule, ktoré obalíme v krupicovom cukre s troškou červeného potravinárskeho farbiva. Na tortu ich upevníme pomocou obojstranných špáradiel. Tykadielka mi manžel vyrobil z drôtika, oči a guľky na tykadlách sú z cukríkov marshmallow.

Diskusia k receptu

dorisa
Prečo by sa nemala vydarit, je naozaj pekná, mne sa zato páči, že si tam pridala k tomu kus lasky a nekupovala si tortičku u profesionálov.
emica
je krasna kazdy nieako zacinat musimy sme len amateri a casomsamozna vyrovname odbornikovi len pokracuj
torticka
Je veľmi pekná. Si taká dobrá tortárka, ako všetky tortárky na vareche.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia