Nakladané olomoucké tvarôžky

Autor receptu: janozmyjavy

Predpis pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do zaváracieho pohára nalejeme olej (čím kvalitnejší, tým lepšie), pridáme mletú papriku, vegetu a popučené zelené korenie. Môžeme pridať trochu nálevu zo zeleného korenia. Zahrejeme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania, pokiaľ sa nám paprika v oleji nerozpustí. Olomoucké tvarôžky nakrájané na kocky, feferónku na pásiky suché (zliate) lečo striedavo prekladáme do teplého oleja. Nakoniec dolejeme po vrchnú vrstvu zbytkom šťavy z leča. Pohár uzatvoríme dobre pretrasieme a necháme do druhého dňa v teple odstáť.
  2. Táto pochúťka trochu stratí z výraznej vône olomouckých tvarôžkov, veľmi dobre chutí maslovým chlebíkom.