Nakladané olomoucké tvarôžky
Autor receptu: janozmyjavy
Predpis pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy
Postup
- Do zaváracieho pohára nalejeme olej (čím kvalitnejší, tým lepšie), pridáme mletú papriku, vegetu a popučené zelené korenie. Môžeme pridať trochu nálevu zo zeleného korenia. Zahrejeme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania, pokiaľ sa nám paprika v oleji nerozpustí.
Olomoucké tvarôžky nakrájané na kocky, feferónku na pásiky suché (zliate) lečo striedavo
prekladáme do teplého oleja. Nakoniec dolejeme po vrchnú vrstvu zbytkom šťavy z leča.
Pohár uzatvoríme dobre pretrasieme a necháme do druhého dňa v teple odstáť.
- Táto pochúťka trochu stratí z výraznej vône olomouckých tvarôžkov, veľmi dobre chutí maslovým chlebíkom.