Foto: elisticka
Našla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila bezlepkové a super sa robili a cesto sa dalo Zobraziť celý popisNašla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila bezlepkové a super sa robili a cesto sa dalo výborne spracovať ...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g (klasika: hladká múka) |
|
100 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
na obaľovanie |
|
na obaľovanie |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
pripravila som si všetky suroviny a na dosku som najskôr dala múku a do nej postupne pridala všetko a spracovala na cesto ..bolo krásne spojené a nechala som odpočinúť 1 hodinu a potom vygúlkala na 2 - 3 mm, nemuselo sa ani moc podsýpať
-
2
radielkom som pokrájala na kosoštvorce a do vnútra ešte 2 čiarky
-
3
po hodine som dala na panvicu masť a ked bola dobre rozohriata, som vložila fánky piekla asi 3 minútky na jednej strane
-
4
a 3 minútky na druhej ...
-
5
vysmažené dala na papier, aby sa odsala zbytočná masť
-
6
ešte horúce pocukriť
-
7
treba sa pri tom riadne obracať, keď sa smažia aj cukrujú, ale stojí to zato :-) vyskúšajte, sú naozaj famozne ...dobrú chuť
su naozaj super doporucujem vyskusat :-)
som rada ze chutili :-)
aj chutili hned bolo po nich :-)
Chválim,***
dakujem :-)