Najlepšie fánky bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Našla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila bezlepkové a super sa robili a cesto sa dalo výborne spracovať ...

70
porcií
80 minút
príprava
3+3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si všetky suroviny a na dosku som najskôr dala múku a do nej postupne pridala všetko a spracovala na cesto ..bolo krásne spojené a nechala som odpočinúť 1 hodinu a potom vygúlkala na 2 - 3 mm, nemuselo sa ani moc podsýpať
  2. radielkom som pokrájala na kosoštvorce a do vnútra ešte 2 čiarky
  3. po hodine som dala na panvicu masť a ked bola dobre rozohriata, som vložila fánky piekla asi 3 minútky na jednej strane
  4. a 3 minútky na druhej ...
  5. vysmažené dala na papier, aby sa odsala zbytočná masť
  6. ešte horúce pocukriť
  7. treba sa pri tom riadne obracať, keď sa smažia aj cukrujú, ale stojí to zato :-) vyskúšajte, sú naozaj famozne ...dobrú chuť