Najlepšie fánky bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Našla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila bezlepkové
a super sa robili a
cesto sa dalo výborne spracovať ...
70 porcií |
80 minút príprava |
3+3 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravila som si všetky suroviny a na dosku som najskôr dala múku a do nej postupne pridala všetko a spracovala na cesto ..bolo krásne spojené a nechala som odpočinúť 1 hodinu a potom vygúlkala na 2 - 3 mm, nemuselo sa ani moc podsýpať
- radielkom som pokrájala na kosoštvorce a do vnútra ešte 2 čiarky
- po hodine som dala na panvicu masť a ked bola dobre rozohriata, som vložila fánky piekla asi 3 minútky na jednej strane
- a 3 minútky na druhej ...
- vysmažené dala na papier, aby sa odsala zbytočná masť
- ešte horúce pocukriť
- treba sa pri tom riadne obracať, keď sa smažia aj cukrujú, ale stojí to zato :-) vyskúšajte, sú naozaj famozne ...dobrú chuť