Najlepšia bublanina fotorecept

jabath - fotkajabath, 23. augusta 2015
Najlepšia bublanina (fotorecept)
Foto: jabath

Som dosť lenivá gazdinka a keď už raz idem "zašpiniť nádobíčko", tak nech sa to oplatí: čiže nech je toho VEĽAAAAA .... Predkladám vám Zobraziť celý popisSom dosť lenivá gazdinka a keď už raz idem "zašpiniť nádobíčko", tak nech sa to oplatí: čiže nech je toho VEĽAAAAA .... Predkladám vám jeden z mojich obľúbených receptov - bublaninu s višňami. Občas z nej stihnem kus zamraziť aj na horšie časy, ale fakt len občas...

3-30
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
2.5 dcl
2,5 dcl
6 dcl
3 dcl
3 PL
2 ks
1/4 mokka lyž.
z 0,5 citróna
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme žltka od bielkov- žltka budeme miešať vo VEĽKEJ nádobe, lebo toho bude veľa. Pripravíme si do šálky cca 2.5 dcl kryšt.cukor. Najprv vyšľaháme bielka so štipkou soli dotuha. Keď sú hotové, prišľahame k nim tretinu z kryš.cukru, aby lepšie držali.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšný cukor vyšľaháme so žltkami do penista. Pridáme vanilkový cukor a šálku oleja. Do múky zamiešame prášky do pečiva, a na striedačku s mliekom pridávame do žltkovej masy. Mlieko nedáme celé - asi pol deci si necháme do kakaového cesta. Vytlačíme šťavu z pol citróna- zvýrazní nám sladkú chuť v hotovom koláči. Na záver jemne primiešame vyšľahané bielka (bez mixera) . Keď sa veľmi ponáhľame, môžeme si prípravu zjednodušiť tak, že neoddelíme žltka od bielkov, ale všetko vyšľaháme spolu.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zapneme rúru na 200 stupňov (pečieme na 180) a pripravíme si veľký hlboký plech s hárkom papiera na pečenie.

  4. 4

    Asi 3/4 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom. Do zvyšku cesta primiešame kakao a trocha mlieka čo nám zostalo pri miešaní cesta.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kakaové cesto vylejeme na žlté a varechou spravíme na plechu vlnovky, aby sa obe cestá mierne premiešali

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Višňové kompóty scedíme a posypeme višňami koláč. Dáme piecť na 180 stupňov.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi veľmi podobnú robím aj ja. Na tie višne (alebo iné ovocie dám ešte aj posekané orechy a na to dám tú hnedú piškotu. Je ozaj vynikajúca.
1x jabath
dublinka
Jarkaaa... ;) :) Podobnú robievam, no nie v takých množstvách :) je veľmi dobrá. Ale máš pravdu - keď už raz zapackať nádoby...
1x jabath




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia