Najlepší pórový šalátik pod slnkom

vareska1 - fotkavareska1, 15. februára 2012

Kto má rád ľahké osviežujúce šaláty, je pre neho tento recept ako stvorený. Robievame ho často pri rôznych príležitostiach, na rodinných oslavách, keď k Zobraziť celý popisKto má rád ľahké osviežujúce šaláty, je pre neho tento recept ako stvorený. Robievame ho často pri rôznych príležitostiach, na rodinných oslavách, keď k nám z času na čas zavíta návšteva a garantujem vám, že každý odchádza s receptom vo vrecku. Skúste ho, určite neoľutujete.

Suroviny

(väčší)
1
4 uvarené natvrdo
4
2 - 4
1 PL
štipka
1




Postup

  1. 1

    Nakrájame si pórik - odporúčam čo najjemnejšie (ja ho po dĺžke 2x prekrojím a potom krájam ako keby na kolieska).

  2. 2

    Nastrúhame si ošúpané jablká, očistenú mrkvu, vajíčka - strúham vždy dve na jemnom slzičkovom strúhadle a 2 na veľkom slzičkovom strúhadle - vždy z každého dve najemno a dve nahrubo.

  3. 3

    Pridáme kukuricu, zamiešame, ovegetíme, osolíme.

  4. 4

    Nakoniec pridáme tatársku omáčku a všetko ešte raz premiešame. Podávame s čerstvým pečivom. DOBRÚ CHUŤ!!!

Diskusia k receptu

vareska1
pivonka, super ... a ešte som zabudla dodať, že lepšie chutí vychladený
ejta
no mňam, určite vyskúšam
vareska1
dievčatá, je naozaj dobrý, vyskúšajte ... priznám sa, že keď som ho robila prvýkrát, bála som sa kombinácie jablká - vajíčka, ale bola som milo prekvapená. Len pozor na mrkvu - radšej vyberajte stredne veľké, lebo inak bude šalát dosť sladký.
julica
Vyzerá fajn, ale s fľašou majonézy aby bol ľahký a osviežujúci? :)
filippa
ahojte dnes na veceru som robila salatik .kedze zijem v taliansku ,tatarku tu nemaju ochutila som s olivovym olejom a bol super aj lahky ./
vareska1
@julica no áno, ide tam tá tatárka, ale i tak je ľahký .... je toho väčšie množstvo a nejak sa to tam stratí .. a aj jablká a mrkva pustia šťavu ... fakt ju tam nie je skoro vôbec cítiť ;-)
lucylee
No, lahky by byt mohol. Ja by som si ho urobila bez kukurice, namiesto tatarskej by som dala pol na pol kyslu smotanu s jogurtom a dala by som 2 varene vajicka maximalne. Alebo 1 vajce so zltkom a 3 iba bielky bez zltka. A mali by sme perfektnu zdravu verziu :-)A urcite bez vegety. Ved ta zelenina a ovocie su uzasne chutne a vegetou sa iba zabije ich chut.
vareska1
@lucylee jak je komu libo :-) .... verziu s bielym jogurtom a smotanou máme vyskúšanú, ale nebolo to ono :-/ .... a vegeta je v podstate tiež zelenina - len sušená, takže v tom nevidím žiaden problém ... zvlášť, keď je bez glutamanu .... nám to chutí takto, kebyže nie, tak to sem nepridám ;-)
mariaklara
@vareska , máš pravdu, každý si ho môže dľa svojej chute urobiť, ja tiež používam len soľčanku, a majonézu si tiež robím doma light. Pór patrí do môjho repertoáru.
pivonka
Pred pár dňami tento šalát robila moja dcéra. Zmiešala tretinu tatárskej, tretinu majonézy a tretinu kyslej smotany a bol výborný, vynikajúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia