Nafúknutá čokoládová krupica

Autor receptu: figovnik

10 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: 2 vajíčka, 0,4 l mlieka, 120 g práškového cukru (ale kľudne aj menej, kto ako sladko ľúbi), 80 g krupicovej kaše, 60g horkej čokolády (minimálne 60%-nej), štipka soli, maslo na vymastenie formy.
  2. Postup: Trúbu si dáme predhriať na 170 °C a zatiaľ si pripravíme ostatné. V hrnci si dáme zohrievať mlieko a pridáme cukor a krupicu. Uvaríme krupicovú kašu do husta tak ako obvykle. Keď je hustá dáme ju dole z ohňa a pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Pridáme aj žĺtka a poriadne pomiešame. V miske si vyšlaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. Sneh opatrne zamiešame do kaše. Kašu vylejeme do vopred vymastenej formy (môže byť bábovková alebo aj forma na torty). Do trúby vložíme formu tak, že ju položíme do žiaruvzdornej nádoby alebo do vysokého plechu, ktorý napustíme vodou. Pečieme asi 40-45 minút. Po vybratí necháme 5 minút vychladnúť, až potom vyklápame z formy. Podávame s jahodami alebo s iným ovocím, prípadne aj s rozpustenou čokoládou.
  3. Dobrú chuť …