Nadýchaný nákyp

Autor receptu: waldosinka

Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne. Síce sladké co nie každý ma rad, ale myslím ze ohromí každého.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si uvaríme krupičnú kašu. Keď bude hotová odložíme bokom. Potom oddelíme žĺtka od bielkov . Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Do žĺtkovej časti pridáme krupicovú kašu a dôkladne premiešame. Zľahka primiešame sneh.
  3. Hmotu vylejeme na maslom vymastený hlboký malý plech po polovicách. Najprv vylejeme jednu polovicu na ktorú uložíme ovocie podla vlastného výberu (najlepšie zavárané) a to zalejeme druhou polovicou. Vrch posypeme vanilkovým cukrom. A vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme pokiaľ nám povrch nezozlatne.
  4. Je to mňam mňam. Dobrú chuť!