Nadýchaný nákyp
Autor receptu: waldosinka
Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne. Síce sladké co nie každý ma rad, ale myslím ze ohromí každého.
Postup
- Najskôr si uvaríme krupičnú kašu. Keď bude hotová odložíme bokom. Potom oddelíme žĺtka od bielkov . Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
- Do žĺtkovej časti pridáme krupicovú kašu a dôkladne premiešame. Zľahka primiešame sneh.
- Hmotu vylejeme na maslom vymastený hlboký malý plech po polovicách. Najprv vylejeme jednu polovicu na ktorú uložíme ovocie podla vlastného výberu (najlepšie zavárané) a to zalejeme druhou polovicou. Vrch posypeme vanilkovým cukrom. A vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme pokiaľ nám povrch nezozlatne.
- Je to mňam mňam. Dobrú chuť!