/ 273. stránka receptov

  • Panakota s bazovým sirupom

    Panakota s bazovým sirupom

    Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie, kryštálový cukor, pridáme vanilkový cukor a na miernom ohni privedieme tesne na bod varu, odstavíme a necháme trocha vychladnúť....

  • Pastel de 3 Leches

    Pastel de 3 Leches

    Dezert z 3 druhov mlieka

  • Recept bez obrázku

    Jemný kivi zákusok

    Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda.

  • Recept bez obrázku

    Kivi koláč so smotanou

    Žĺtky s cukrom vymiešame na hustý krém, pridáme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva, vodu a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  • Recept bez obrázku

    Čokoládové marhuľové rezy

    Čokoládu rozohrejeme a necháme schladnúť. Maslo, cukor, vanilkový cukor, žĺtky a soľ vymiešame do peny.

  • Recept bez obrázku

    Višňovo–kakaový zákusok

    Bielky vyšľaháme, do peny pridáme cukor a studenú vodu a postupne začneme pridávať jeden žĺtok za druhým. Potom pridáme múku, kakao a sódu bikarbónu.

  • Trasené linecké košíčky

    Trasené linecké košíčky

    Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.

  • Recept bez obrázku

    Višňový zákusok

    Urobíme piškótu zo 7–8 vajec. Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme ju krémom a necháme vychladnúť. Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.

  • Recept bez obrázku

    Kráľovské rezy

    Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.

  • Trasené rezy s ovocím

    Trasené rezy s ovocím

    Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom pridáme cukor, vanilínový cukor mlieko, olej a vajcia. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) Formu vložíme do rúry a pečieme asi 12 minút. (Elektrická rúra:...

  • Recept bez obrázku

    Jahodovo–pudingové rezy

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový zákusok

    Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok.

  • Recept bez obrázku

    Jahodovo–tvarohová roláda

    Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.

  • Marinované jahody s octom balzamiko

    Marinované jahody s octom balzamiko

    Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

  • Sladké pokušenie ananásu

    Sladké pokušenie ananásu

    Ananás nakrájame na tenké plátky a flambujeme.

  • Recept bez obrázku

    Rumové gule

    Hrozienka namočíme do rumu, prikryjeme ich a necháme cez noc stáť.

  • Recept bez obrázku

    Oplátkové rezy – griláž

    Med s vodou a cukrom skaramelizujeme, pridáme zomleté orechy, vanilku a ešte povaríme. Potom primiešame postrúhaný perník (nemusí byť) a maslo.

  • Recept bez obrázku

    Laskonky

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme kryštálový cukor až do úplného zhustnutia.

  • Recept bez obrázku

    Martinské rezy

    Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.

  • Recept bez obrázku

    Perníková roláda

    Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho asi 4 hodiny odstáť.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist