Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov

slavka2012 - fotkaSlavka2012, 13. apríla 2013 13:52
Ďalšie recepty »

Zaujímavú kombináciu pečenej papriky a vlašských orechov, okorenenú orientálnymi koreniami som obohatila niekoľkými listami medvedieho cesnaku. Vhodná ako nátierka pri neznášanlivosti mlieka a mliečnych výrobkov, uplatní sa však aj na studenej tabuli aj ako dip, ktorý možno podávať s kukuričnými čipsami alebo kúskami surovej zeleniny.

20 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Použité suroviny okrem medvedieho cesnaku, ktorý som do nátierky pridala neplánovane nakoniec.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr v predhriatej rúre upečieme papriky, na 10 minút ich zabalíme do mikroténového vrecka, ošúpeme a pokrájame na kúsky.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 2
  3. 3

    Orechy nasucho opečieme na panvici.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 3
  4. 4

    V mixéri najskôr rozmixujeme orechy, pridáme papriku a zmixujeme na kašu.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme zelené bylinky, pikantnú paprikovú pastu a korenia. Odporúčam pridať najskôr menšie množstvo korení a potom radšej prichutiť.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 5
  6. 6

    Všetko spolu poriadne zmixujeme, pridáme graanátovú melasu (dá sa nahradiť hnedým cukrom a citrónovou šťavou), prisolíme, okoreníme, prípadne dodáme viac rímskej rasce či koriandra, ja som v tejto fáze pridala medvedí cesnak.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 6
  7. 7

    Podávame napríklad na opečenom celozrnnom chlebe ako chuťovky, ale ja som ho vyskúšala aj ako prílohu ku grilovaným kuracím prsiam a chutila.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 7
  8. 8

    Najlepšie chutí na druhý deň, ked sa jednotlivé chute dokonale zoznámia.

    Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist