Slané muffiny
Muffiny na slano
Autor receptu: sjuz
Ako každá zamestnaná žena mám po príchode domov okrem upratania ešte ďalšie bojové úlohy: mojim chlapcom,
ktorí sú doma na home office v týchto "korona časoch" navariť obed na nasledujúci deň. *Občas im okrem obeda pripravím aj teplú večeru. Varím denne, niekedy dve tri jedlá:)
Napadlo mi urobiť muffiny na slano, a keď k nim pripravím ešte nejaký svieži šalát, myslím, že nebudú sklamaní :) Ten
starší si dá isto pohár vínka alebo
vychladeného piva :) Je to rýchle a
nenáročné.
10 - 12 ks porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Na začiatok je dobré si najprv zapnúť rúru na 175 °C teplý vzduch. Potom si dám opiecť na panvicu slaninku. Ja som mala plátky - 5-6 ks, takže som ich opiekla z oboch strán do chrumkava. Keď bola opečená, pokrájala som na malé kúsky. Výpek som nevyhodila, ale dala do cesta. Nebolo ho veľa, necelá 1 PL.
- V miske som si zmiešala vajcia, nahrubo postrúhaný syr, posekané bylinky - ja som použila dostatok pažítky, kto nemá, môže použiť aj mladú cibuľku. Čiže ja som dala pažítku, oregano, rozmarín, petržlenovú vňaťku - všetko čerstvé.
Pridala som nakrájanú slaninku aj s trochou výpeku, olivový olej, pol prášku do pečiva, čerstvo pomleté čierne korenie.
Pridám kukuričnú polentu a potom semolinu. Múky do muffinov vždy dávam menej, od oka tak, aby cesto nebolo husté, ale dalo sa pekne lyžicou naberať do formičiek na muffiny.
- Všetko premiešame a naplníme formy na muffiny - ja mám silikónové, ktoré vkladám do plechu na muffiny - výborne sa potom vyberajú von.
- Dáme piecť do rúry, mne sa piekli cca 25 minút. Treba sledovať, ak sú už navrchu zlatohnedé, môžu sa vybrať.