Slané muffiny

Muffiny na slano

Autor receptu: sjuz

Ako každá zamestnaná žena mám po príchode domov okrem upratania ešte ďalšie bojové úlohy: mojim chlapcom, ktorí sú doma na home office v týchto "korona časoch" navariť obed na nasledujúci deň. *Občas im okrem obeda pripravím aj teplú večeru. Varím denne, niekedy dve tri jedlá:) Napadlo mi urobiť muffiny na slano, a keď k nim pripravím ešte nejaký svieži šalát, myslím, že nebudú sklamaní :) Ten starší si dá isto pohár vínka alebo vychladeného piva :) Je to rýchle a nenáročné.

10 - 12 ks
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok je dobré si najprv zapnúť rúru na 175 °C teplý vzduch. Potom si dám opiecť na panvicu slaninku. Ja som mala plátky - 5-6 ks, takže som ich opiekla z oboch strán do chrumkava. Keď bola opečená, pokrájala som na malé kúsky. Výpek som nevyhodila, ale dala do cesta. Nebolo ho veľa, necelá 1 PL.
  2. V miske som si zmiešala vajcia, nahrubo postrúhaný syr, posekané bylinky - ja som použila dostatok pažítky, kto nemá, môže použiť aj mladú cibuľku. Čiže ja som dala pažítku, oregano, rozmarín, petržlenovú vňaťku - všetko čerstvé. Pridala som nakrájanú slaninku aj s trochou výpeku, olivový olej, pol prášku do pečiva, čerstvo pomleté čierne korenie. Pridám kukuričnú polentu a potom semolinu. Múky do muffinov vždy dávam menej, od oka tak, aby cesto nebolo husté, ale dalo sa pekne lyžicou naberať do formičiek na muffiny.
  3. Všetko premiešame a naplníme formy na muffiny - ja mám silikónové, ktoré vkladám do plechu na muffiny - výborne sa potom vyberajú von.
  4. Dáme piecť do rúry, mne sa piekli cca 25 minút. Treba sledovať, ak sú už navrchu zlatohnedé, môžu sa vybrať.