Muffinky bez vajec fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 29. júna 2012

Rýchlovka:-) Jeden hrnček - 250 ml.

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1/2 KL
50 g




Postup

  1. 1

    Všetko okrem čokolády dáme do misky a ručnou metličkou vymiešame.

    Muffinky bez vajec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájanú čokoládu,premiešame.

    Muffinky bez vajec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme plech,na vrch som dala ešte posledné jahôdky a upečieme.

    Muffinky bez vajec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové

    Muffinky bez vajec (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
pekne mufaciky :-) a este k tomu aj hrncekove, trochu sa to podoba na ten kolac z kyslym mliekom, vyskusam aj tieto muffiny
margaretka28
@afataga ,uhádla si,pridať ešte kakao,orechy a hrozienka a je to koláč z kyslého mlieka,aj som to robila podľa toho receptu,ktorý mama pekávala odkedy sa pamätám,dcéra dnes za mnou chodila,že chce niečo sladké tak to som zisťovala čo mám doma a vyšlo z toho toto.:-))
tatranka
To je muffinka-koláčik na rýchlovku.Takéto recepty vítam.Niekedy ich treba ako soľ.Ukladám.
helca103
Úvodné foto je krásne - koláčik rýchlovka to mám rada :-)
zifi
Pekny receptik - len kde zobrat kysle mlieko? V podobe, ako som ho poznal ako dieta ho nikde nedostat...
margaretka28
@zifi ,môžeš použiť aj zakysanku,alebo acidko,mám to vyskúšané,ale ja som mala teraz výnimočne domáce kyslé mlieko,lebo som nestihla minúť ,berieme čerstvé od miestneho farmára.:-)
rulik
a kde su časy - 15-20 min pri 180°C?
ama00terka
Piekla som dnes narýchlo na raňajky (sypké pripravené večer) so zakysankou, polovičná dávka. Mám 2 plechy po 6ks. Na jednom som piekla podľa receptu od @Ywett , tiež z pol. dávky, boli OK. Piekla som na 180st. 25min.  varecha.pravda.sk/recepty/muffiny-fotorecept/34073-recept...

Tieto sa mi nepodarili, cesto redšie ako to druhé, podrástli menej, po 25min ešte neboli upečené (skúsila som špajdlou-lepilo), nechala som ďalších 10min a vybrala z rúry (už nelepilo). Po 10min vybrala z formy na mriežku, po rozlomení z dnu vlhké, nelepili ale mi nechutili. Čo s nimi? Ja nehádžem do koša, tak som ich pokrájala na osminky, poukladala upečeným krajom dolu na malý pekáč a dala som ich do rúry na 160st. na cca 1/2hod dosušiť. Tak ich od ráno chrumkám, ak viac stvrdnú pojem ich ako cantucciny s kávou. Robila som podľa receptu, len som nahradila biely cukor hnedým. Myslím si, že ten by nemal vadiť, skôr bolo asi acidko redšie (Rajo). Takže, aj tak sa dá „nepodarok“ zachrániť :). Určite ešte vyskúšam s inou tekutinou, spravím cesto hustejšie a dám vedieť.

margaretka28
@ama00terka , mrzí ma to, ale si vynaliezavá a poradila si si skvele, ja tiež nezahadzujem, môže to byť aj v tom acidku, ja používam domáce mlieko, takže aj kyslé domáce a to je hustejšie.
ama00terka
Nech Ťa to nemrzí :). Možno moja chyba pomôže neskúseným vareškárkam upiecť ich dobre hneď na 1x. Preto som sem moju skúsenosť zavesila. Určite to bolo acidkom, domáce mlieko je hustejšie, chodím naň do automatu, robila som z neho už aj tvaroh podľa @Honestka.
Vstala som o pol šiestej, chcela som spraviť radosť (bola aj tak, aj keď polovičná :)). Aspoň som si to vyskúšala a zistila, že s polepenými očami a ešte polospiacim mozgom mám robiť len osvedčené veci. Aj sa mi zdalo cesto redšie, napriek tomu som ho do formy naliala :(. So sódou a bez vajca som dodnes ešte maffínky nepiekla. Bude nasledovať druhý pokus...
adrianakr
Ja varim a peciem bez vajec bezne. Aj muffinky. Vsetko bez vajec chuti dobre,len niekedy su kolaciky sypkejsie ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia