Foto: margaretka28
Rýchlovka:-) Jeden hrnček - 250 ml.
Postup
-
1
Všetko okrem čokolády dáme do misky a ručnou metličkou vymiešame.
-
2
Pridáme nakrájanú čokoládu,premiešame.
-
3
Naplníme plech,na vrch som dala ešte posledné jahôdky a upečieme.
-
4
Hotové
Tieto sa mi nepodarili, cesto redšie ako to druhé, podrástli menej, po 25min ešte neboli upečené (skúsila som špajdlou-lepilo), nechala som ďalších 10min a vybrala z rúry (už nelepilo). Po 10min vybrala z formy na mriežku, po rozlomení z dnu vlhké, nelepili ale mi nechutili. Čo s nimi? Ja nehádžem do koša, tak som ich pokrájala na osminky, poukladala upečeným krajom dolu na malý pekáč a dala som ich do rúry na 160st. na cca 1/2hod dosušiť. Tak ich od ráno chrumkám, ak viac stvrdnú pojem ich ako cantucciny s kávou. Robila som podľa receptu, len som nahradila biely cukor hnedým. Myslím si, že ten by nemal vadiť, skôr bolo asi acidko redšie (Rajo). Takže, aj tak sa dá „nepodarok“ zachrániť :). Určite ešte vyskúšam s inou tekutinou, spravím cesto hustejšie a dám vedieť.
Vstala som o pol šiestej, chcela som spraviť radosť (bola aj tak, aj keď polovičná :)). Aspoň som si to vyskúšala a zistila, že s polepenými očami a ešte polospiacim mozgom mám robiť len osvedčené veci. Aj sa mi zdalo cesto redšie, napriek tomu som ho do formy naliala :(. So sódou a bez vajca som dodnes ešte maffínky nepiekla. Bude nasledovať druhý pokus...