Mrkvový koláč

angelina01 - bez fotkyangelina01, 28. novembra 2015

Tento koláč mám rada preto lebo sa do neho nedáva múka a ani mlieko. (Som celiatička) Bol to môj prvý bezlepkový koláč ktorý mojej rodine veľmi chutí a dúfam, že bude chutiť aj vám.

40-45 min minút
na 175-200 °C

Suroviny

5
200 g
štipka
3 čl
2 cl (kto chce)
200 g
50 g (alebo kukuričný)
1 čl
248 g
50 g
Na polevu:
200 g
4 PL (alebo citrónová šťava)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme predohriať rúru na 200 •C (horkovzdušná 175•C) Rozdelíme bielka a žĺtka. Žĺtka zmiešame s 100g cukru, soľou, škoricou a griotkou.

  2. 2

    Mrkvy očistíme a jemne nastrúhame. Škrob zmiešame s práškom do pečiva. S orechamy a struhankou ho primiešame k mrkvi. Z bielkov a s ostatkom cukru vymiešame tuhý sneh a vmiešame do cesta.

  3. 3

    Formu vymastíme maslom a vysypeme struhankou. Cesto vlejeme do formy a dáme do rúry na 40-45 minút. Počas pečenia si spravíme polevu. Z práškového cukru griotkou vytvoríme polevu a vylejeme na vychladnutý koláč. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: