Tento koláč mám rada preto lebo sa do neho nedáva múka a ani mlieko. (Som celiatička) Bol to môj prvý bezlepkový koláč ktorý mojej Zobraziť celý popisTento koláč mám rada preto lebo sa do neho nedáva múka a ani mlieko. (Som celiatička) Bol to môj prvý bezlepkový koláč ktorý mojej rodine veľmi chutí a dúfam, že bude chutiť aj vám.
na 175-200 °C
Suroviny
| 5 |
|
| 200 g |
|
| štipka |
|
| 3 čl |
|
| 2 cl (kto chce) |
|
| 200 g |
|
| 50 g (alebo kukuričný) |
|
| 1 čl |
|
| 248 g |
|
| 50 g |
|
| Na polevu: | |
| 200 g |
|
| 4 PL (alebo citrónová šťava) |
|
Postup
-
1
Dáme predohriať rúru na 200 •C (horkovzdušná 175•C) Rozdelíme bielka a žĺtka. Žĺtka zmiešame s 100g cukru, soľou, škoricou a griotkou.
- 2
Mrkvy očistíme a jemne nastrúhame. Škrob zmiešame s práškom do pečiva. S orechamy a struhankou ho primiešame k mrkvi. Z bielkov a s ostatkom cukru vymiešame tuhý sneh a vmiešame do cesta.
- 3
Formu vymastíme maslom a vysypeme struhankou. Cesto vlejeme do formy a dáme do rúry na 40-45 minút. Počas pečenia si spravíme polevu. Z práškového cukru griotkou vytvoríme polevu a vylejeme na vychladnutý koláč. Prajem dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu