Mrkvový koláč

Autor receptu: angelina01

Tento koláč mám rada preto lebo sa do neho nedáva múka a ani mlieko. (Som celiatička) Bol to môj prvý bezlepkový koláč ktorý mojej rodine veľmi chutí a dúfam, že bude chutiť aj vám.

40-45 min minút
na 175-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme predohriať rúru na 200 •C (horkovzdušná 175•C) Rozdelíme bielka a žĺtka. Žĺtka zmiešame s 100g cukru, soľou, škoricou a griotkou.
  2. Mrkvy očistíme a jemne nastrúhame. Škrob zmiešame s práškom do pečiva. S orechamy a struhankou ho primiešame k mrkvi. Z bielkov a s ostatkom cukru vymiešame tuhý sneh a vmiešame do cesta.
  3. Formu vymastíme maslom a vysypeme struhankou. Cesto vlejeme do formy a dáme do rúry na 40-45 minút. Počas pečenia si spravíme polevu. Z práškového cukru griotkou vytvoríme polevu a vylejeme na vychladnutý koláč. Prajem dobrú chuť! :)