Mrkvový koláč
Autor receptu: angelina01
Tento koláč mám rada preto lebo sa do neho nedáva múka a ani mlieko. (Som celiatička)
Bol to môj prvý bezlepkový koláč ktorý mojej rodine veľmi chutí a dúfam, že bude chutiť aj
vám.
40-45 min minút na 175-200 °C |
Postup
- Dáme predohriať rúru na 200 •C (horkovzdušná 175•C) Rozdelíme bielka a žĺtka. Žĺtka zmiešame s 100g cukru, soľou, škoricou a griotkou.
- Mrkvy očistíme a jemne nastrúhame. Škrob zmiešame s práškom do pečiva. S orechamy a struhankou ho primiešame k mrkvi. Z bielkov a s ostatkom cukru vymiešame tuhý sneh a vmiešame do cesta.
- Formu vymastíme maslom a vysypeme struhankou. Cesto vlejeme do formy a dáme do rúry na 40-45 minút. Počas pečenia si spravíme polevu. Z práškového cukru griotkou vytvoríme polevu a vylejeme na vychladnutý koláč.
Prajem dobrú chuť! :)