Foto: janusniq
Nakoľko ide o v podstate 2krát prevzatý recept (jednak je original od Jamieho Olivera, jednak ja som tento recept našla na absolútne skvelom blogu: Zobraziť celý popisNakoľko ide o v podstate 2krát prevzatý recept (jednak je original od Jamieho Olivera, jednak ja som tento recept našla na absolútne skvelom blogu: http://angiebakes.com/2014/01/06/mrkvovy-kolac-by-jamie-oliver), tak som ho sem ani nechcela dávať (to vysvetľuje tú absolútne hroznú fotku). Avšak včera mal tento koláčik obrovský úspech a dnes som už rozdávala kamarátkam recepty, tak som si povedala, že ho dám aj sem...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtkov, z bielok spolu so štipkou soli vyšľadáme tuhý sneh.
- 2
Maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme žĺtka, šťavu z pomaranča, nastrúhanú kôru z pomaranča, pomleté vlašské orechy, škoricu, zázvor a nastrúhanú mrkvu.
- 3
Následne do zmesy pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Následne opatrne zamiešame vyšľahaný sneh.
- 4
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (ja som vysypávala kokosom). Použiala som 25,5 cm formu a koláčik bol dosť vysoký.
- 5
Dáme piecť na 180 stupňov na 50 min. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť.
- 6
Na vychladnutý koláčik dáme polevu z vyšľahaného mascarpone a práškového cukru. Kto chce, pre chuť môže pridať do polevy aj kôru z citróna.
- 7
Podľa vkusu môžeme koláčik dozdobiť napr. kokosom, alebo posekanými orechami... alebo čo si vymyslíte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zazvor mam len sviezi. Mozem pouzit aj taky miesto suseneho?
Ukladam do KK.
@dida24 - mozno by som orechy nahradila kokosom (ak teda nie nie si alergicka aj na ten - hoci to dost podstatene ovplyvni chut kolacika - ako inak :)), pripadne ich vynechala uplne... ale tu neviem, ako sa ti potom bude chovat cesto.. mozno zvysit davku muky cca o 40g? hadam niekto skusenejsi este poradi :)
mňamka
Mozno biely mak?