Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 15. júna 2017
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 15. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvu dáme do nádoby, do ktorej pridáme nahrubo nasekané orechy, trstinový cukor, ovsenú múku, Zlatý klas a dve vajíčka.
- 2
Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú pomarančovú kôru. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do tortovej formy. Zmes mierne utlačíme vo forme. Pečieme pri 165 °C 35 minút.
- 3
Po upečení necháme tortu vychladnúť, potom ju dozdobíme cukrovou polevou, ktorú pripravíme tak, že do čistej nádoby vložíme jeden bielok, práškový cukor, najemno nastrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna. S pomocou ručného šľahača pripravíme tuhý sneh, ktorým tortu ozdobíme.
Tiež mrkvová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu