Mrkvová torta
Mrkvová torta

Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 15. júna 2017
Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 165 °C

Suroviny

750 g
6 PL
6 PL
1 PL
2 ks
200 g
z 1 pomaranča
Poleva:
1 ks
150 g
1 ks (kôra a šťava)




Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvu dáme do nádoby, do ktorej pridáme nahrubo nasekané orechy, trstinový cukor, ovsenú múku, Zlatý klas a dve vajíčka.

  2. 2

    Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú pomarančovú kôru. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do tortovej formy. Zmes mierne utlačíme vo forme. Pečieme pri 165 °C 35 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme tortu vychladnúť, potom ju dozdobíme cukrovou polevou, ktorú pripravíme tak, že do čistej nádoby vložíme jeden bielok, práškový cukor, najemno nastrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna. S pomocou ručného šľahača pripravíme tuhý sneh, ktorým tortu ozdobíme.

Diskusia k receptu

mitzy
Vyzerá to prudko jedlé :) uložené, vďaka za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia