Foto: rebeka14
V jednom letáku obchodného reťazca som našla recept na mrkvovú tortu s kokosom.Mne sa však zdalo dosť veľa surovín do tortovej formy tak som Zobraziť celý popisV jednom letáku obchodného reťazca som našla recept na mrkvovú tortu s kokosom.Mne sa však zdalo dosť veľa surovín do tortovej formy tak som si recept prispôsobila, doplnila a urobila z toho vlastný zdravší zákusok.
príprava
na 220 °C
Suroviny
4 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
4 hrnčeky strúhaná |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1/2 bal. |
|
2 - 3 PL |
|
|
|
Plnka: | |
3 ks (bez príchute) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia a med vyšľaháme dopenista a postupne vmiešame všetky suroviny.Miesto medu môžete pridať napr. trstinový cukor....všetko podľa toho aké to chcete mať sladké či zdravé. V pôvodnom recepte voda nebola uvedená, ale ako som pridala múku ostalo to dosť husté.Tak som pridala približne pol až trivštrte hrnčeka vody.Proste si urobíte také vláčnejšie cesto ako na piškótu.Závisí akú múku dávate.Tie zdravšie sú také hutnejšie.
-
2
Plech na pečenie si vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme tam cesto.Upečieme tak ako sme zvyknuté na svoju rúru. Pre istotu vyskúšajte špáratkom či sa nelepí.
-
3
Kým sa koláčik pečie vyšľaháme si spolu v jednej nádobe dve až tri nátierkové maslá bez príchute...závisí od toho aké sú veľké a vylejeme k ním hneď aj tekutú šľahačku. Ja som najprv pridala dve a potom som musela ešte jedno.Mala som pocit,že to je málo husté.Kto pozná je to čosi podobné ako na tiramisu.Podľa chuti si pridajte cukor aký sami chcete a aký chcete mať sladký krém.Všetko spolu šľaháme do zhustnutia. Upečený koláč môžeme pokropiť až máme nejakou ovocnou šťavou,alebo voda s rumom.Nemusíme.Natrieme lekvárom a krémom. Na krém ide strúhaná čokoláda.
-
4
Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme servírovať.Je to veľmi lahodný zákusok.
Diskusia k receptu