Mrkvovo-kokosový zákusok fotorecept

rebeka14 - fotkarebeka14, 17. marca 2015
Mrkvovo-kokosový zákusok (fotorecept)
Foto: rebeka14

V jednom letáku obchodného reťazca som našla recept na mrkvovú tortu s kokosom.Mne sa však zdalo dosť veľa surovín do tortovej formy tak som Zobraziť celý popisV jednom letáku obchodného reťazca som našla recept na mrkvovú tortu s kokosom.Mne sa však zdalo dosť veľa surovín do tortovej formy tak som si recept prispôsobila, doplnila a urobila z toho vlastný zdravší zákusok.

30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
2 hrnčeky
1 hrnček
4 hrnčeky strúhaná
1 hrnček
3/4 hrnčeka
1 ČL
2 ČL
1/2 bal.
2 - 3 PL
Plnka:
3 ks (bez príchute)
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia a med vyšľaháme dopenista a postupne vmiešame všetky suroviny.Miesto medu môžete pridať napr. trstinový cukor....všetko podľa toho aké to chcete mať sladké či zdravé. V pôvodnom recepte voda nebola uvedená, ale ako som pridala múku ostalo to dosť husté.Tak som pridala približne pol až trivštrte hrnčeka vody.Proste si urobíte také vláčnejšie cesto ako na piškótu.Závisí akú múku dávate.Tie zdravšie sú také hutnejšie.

    Mrkvovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech na pečenie si vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme tam cesto.Upečieme tak ako sme zvyknuté na svoju rúru. Pre istotu vyskúšajte špáratkom či sa nelepí.

    Mrkvovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa koláčik pečie vyšľaháme si spolu v jednej nádobe dve až tri nátierkové maslá bez príchute...závisí od toho aké sú veľké a vylejeme k ním hneď aj tekutú šľahačku. Ja som najprv pridala dve a potom som musela ešte jedno.Mala som pocit,že to je málo husté.Kto pozná je to čosi podobné ako na tiramisu.Podľa chuti si pridajte cukor aký sami chcete a aký chcete mať sladký krém.Všetko spolu šľaháme do zhustnutia. Upečený koláč môžeme pokropiť až máme nejakou ovocnou šťavou,alebo voda s rumom.Nemusíme.Natrieme lekvárom a krémom. Na krém ide strúhaná čokoláda.

    Mrkvovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme servírovať.Je to veľmi lahodný zákusok.

    Mrkvovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
tvoj zakusok sa mi paci :-) spaldovu muku mam rada.U nas je dostat aj klasicke a aj "light" natierkove maslo,takze sem by som pouzila asi to,aby to bolo este zdravsie ;-)
marienka44
@Rebeka14 , vyzerá dobre, len neviem, co obsahuje to nátierkové maslo. Nekupujem, len pravé maslo. Cesto je zo zdravých surovín a krém nie je najzdravší. :-)
rebeka14
ano krem nie je zo zdravsich surovin,ale ani potom maslo na to nebude vhodne.Kto chce uplne zdrave tak staci natriet lekvar a posypat mandlami.Davala som sem podobny recept na zdrave trojhranky.No a tento som piekla na oslavu,kde nie vsetci su za to zdrave a preto som to aspon trochu odlahcila takym kremom.Ja maslove velmi nemusim a staci mi ten spodok.
aleana
Kto chce zdravší krém, dajte si prekvapkať jogurt cez gázu, vznikne jogurtový syr podobný nátierkovému maslu. Ja tento syr používam aj na tiramisu namiesto mascarpone...tiež plánujem vyskúšať tento koláčik, pozdáva sa mi :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia