Mrkvové muffiny (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 23. júna 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby I. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby I. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Vyjde 12 muffinov.

12
porcií
45 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
130 g
20 g
150 g
90 g
60 ml za studena lisovaný
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu postrúhame čo najjemnejšie. Zmiešame ju s ostatnými sypkými surovinami (prášok do pečiva presejeme cez sitko). Pridáme ostatné suroviny a všetko poriadne premiešame. Naplníme do muffinových košíčkov do 2/3 - 3/4. Pečieme pomaly pri 170 C asi 45 minút alebo v závislosti od rúry :-).

    Mrkvové muffiny (vegan) - obrázok 1
  2. 2

    Povychladnutí môžeme ozdobiť citrónovou/pomarančovou polevou: hnedý cukor pomelieme na kávovom mlynčeku a poriadne rozmiešame s citrónovou alebo pomarančovou šťavou. Hustotu si volíme podľa chuti.

    Mrkvové muffiny (vegan) - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia