Mrkvové muffiny (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby I. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia pochádza z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Vyjde 12 muffinov.

12
porcií
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mrkvu postrúhame čo najjemnejšie. Zmiešame ju s ostatnými sypkými surovinami (prášok do pečiva presejeme cez sitko). Pridáme ostatné suroviny a všetko poriadne premiešame. Naplníme do muffinových košíčkov do 2/3 - 3/4. Pečieme pomaly pri 170 C asi 45 minút alebo v závislosti od rúry :-).
  2. Povychladnutí môžeme ozdobiť citrónovou/pomarančovou polevou: hnedý cukor pomelieme na kávovom mlynčeku a poriadne rozmiešame s citrónovou alebo pomarančovou šťavou. Hustotu si volíme podľa chuti.