Mrkvové minibábovky

timara - fotkatimara, 5. januára 2014
Mrkvové minibábovky
Foto: timara

Do nového roka som si dala za cieľ vyskúšať slávny americký dezert - mrkvový koláč. Prečítala som viac receptov na tento legendárny dezert a nakoniec sa rozhodla pre malé úpravy v recepte, pečenie vo formách na malé bábovky a namiesto krému z Philadelphie a masla som spravila krém z vyšľahanej šľahačky a mascarpone. A dopadlo to nad očakávania. Chutí tak dobre, že jeden kúsok nikdy nestačí. . .

2 malé bábovky
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 bal.
1 čl
1/2 hrnčeka
štipka
1/2 ks
krém:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ (vytvoríme suchú zmes). V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny, do ktorej potom postupne pridávame suchú zmes a olej.

  2. 2

    Do zmesy pridáme škoricu, na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Bábovky pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formičkách (priemer 14cm) na 180 stupňov, dokým sa cesto neprilepuje na špajdlu.

  3. 3

    K bábovkam som podávala krém vymiešaný z vyšľahanej šľahačky a mascarpone dochutený vanilínovým cukrom.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Čo ja sladké až tak nemusím, tak týmto by som sa ponúkol. Len ten krém by som spravil nejaký ľahší, nemám rád tučné krémy, ale s tým by som si už nejak poradil. Pekný recept aj prezentácia :)
Možno niečo z odkvapkaného hustého jogurtu vyšľahaného s jemným tvarohom, medom a škoricou alebo vanilkou...;)
Inak to vyzerá perfišne. Mňam.

Pridaj komentár k receptu: