Mrkvové minibábovky

timara - fotkatimara, 5. januára 2014
Mrkvové minibábovky
Foto: timara

Do nového roka som si dala za cieľ vyskúšať slávny americký dezert - mrkvový koláč. Prečítala som viac receptov na tento legendárny dezert a nakoniec sa rozhodla pre malé úpravy v recepte, pečenie vo formách na malé bábovky a namiesto krému z Philadelphie a masla som spravila krém z vyšľahanej šľahačky a mascarpone. A dopadlo to nad očakávania. Chutí tak dobre, že jeden kúsok nikdy nestačí. . .

2 malé bábovky
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 bal.
1 čl
1/2 hrnčeka
štipka
1/2 ks
krém:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ (vytvoríme suchú zmes). V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny, do ktorej potom postupne pridávame suchú zmes a olej.

  2. 2

    Do zmesy pridáme škoricu, na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Bábovky pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formičkách (priemer 14cm) na 180 stupňov, dokým sa cesto neprilepuje na špajdlu.

  3. 3

    K bábovkam som podávala krém vymiešaný z vyšľahanej šľahačky a mascarpone dochutený vanilínovým cukrom.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Severoamerická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Čo ja sladké až tak nemusím, tak týmto by som sa ponúkol. Len ten krém by som spravil nejaký ľahší, nemám rád tučné krémy, ale s tým by som si už nejak poradil. Pekný recept aj prezentácia :)
@martinis ďakujem, ľahší krém by nebol vôbec zlý, ak na niečo prídeš, daj vedieť :)