Mrkvové minibábovky

timara - fotkaTimara, 5. januára 2014 20:34
Ďalšie recepty »
Mrkvové minibábovkyFoto: timara

Do nového roka som si dala za cieľ vyskúšať slávny americký dezert - mrkvový koláč. Prečítala som viac receptov na tento legendárny dezert a nakoniec sa rozhodla pre malé úpravy v recepte, pečenie vo formách na malé bábovky a namiesto krému z Philadelphie a masla som spravila krém z vyšľahanej šľahačky a mascarpone. A dopadlo to nad očakávania. Chutí tak dobre, že jeden kúsok nikdy nestačí. . .

2 malé bábovky
porcie
15 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 bal.
1 čl
1/2 hrnčeka
štipka
1/2 ks
krém:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ (vytvoríme suchú zmes). V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny, do ktorej potom postupne pridávame suchú zmes a olej.

  2. 2

    Do zmesy pridáme škoricu, na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Bábovky pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formičkách (priemer 14cm) na 180 stupňov, dokým sa cesto neprilepuje na špajdlu.

  3. 3

    K bábovkam som podávala krém vymiešaný z vyšľahanej šľahačky a mascarpone dochutený vanilínovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist