Foto: timara
Do nového roka som si dala za cieľ vyskúšať slávny americký dezert - mrkvový koláč. Prečítala som viac receptov na tento legendárny dezert a Zobraziť celý popisDo nového roka som si dala za cieľ vyskúšať slávny americký dezert - mrkvový koláč. Prečítala som viac receptov na tento legendárny dezert a nakoniec sa rozhodla pre malé úpravy v recepte, pečenie vo formách na malé bábovky a namiesto krému z Philadelphie a masla som spravila krém z vyšľahanej šľahačky a mascarpone. A dopadlo to nad očakávania. Chutí tak dobre, že jeden kúsok nikdy nestačí. . .
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 čl |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
krém: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ (vytvoríme suchú zmes). V druhej miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny, do ktorej potom postupne pridávame suchú zmes a olej.
- 2
Do zmesy pridáme škoricu, na jemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Bábovky pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formičkách (priemer 14cm) na 180 stupňov, dokým sa cesto neprilepuje na špajdlu.
- 3
K bábovkam som podávala krém vymiešaný z vyšľahanej šľahačky a mascarpone dochutený vanilínovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak to vyzerá perfišne. Mňam.